• 120
    taktiğin, tekniğin ve hatta yeteneğin bir yerden sonra kaybolduğu maçlardandır derbi. bu derbi geçmiştekilerden farklı olur mu bilemiyorum. olacağını çok sanmıyorum. türk futbolunun battığı bok çukuru içerisinde taraftarlar olarak ne kadar bir pırıltı görmek ve belki de sezonun en büyük sevinçlerini yaşamak için derbilere gün saysak da beklediğimizi daha doğrusu arzuladığımızı bulabileceğimize dair inancım pek yok. bu anlattıklarım olası bir derbi galibiyetine ilişkin sevincimi törpülemez ya da içimde bir ukde bırakmaz. ama genel tabloya bakıldığında taraftar olarak ya da futbol sever olarak bir yanımızı hep eksik bırakır.

    tabi bunları kırmanın, futbol ile, oyun ile önplana çıkmanın bence bu maçta bir yolu var. belki abartı gelecek ancak 4-4-2 sistemi ile fatih hoca her şeyin ve herkesin önüne geçebilir bu maçta. fenerbahçe garry'nin sakatlığı ile birlikte orta alanda gustavo, emre ve tolga ile çıkacaktır tahminim. kanatlarda da deniz ve kruse olacaktır. orta alanda lemina, seri, nzonzi ve feghouli dörtlüsü olur ve bunlara babel ileri uçtan destek verirse bence canlarını çok yakabiliriz. fenerbahçe orta 5lisinden kruse'nin çok büyük defansif katkısı yok. deniz ve tolga ise abartıldığı kadar iyi değil. emre ve gustavo'nun etkinliği sınırlanırsa zaten fenerbahçe takımının hareket etme imkanı kalmaz. bu noktada seri, lemina ve nzonzi üçlüsü ilk dakikadan itibaren baskın çıkmak için mücadele etmeli ve ekstra efor sarf etmeli. bu şekilde bence hem kapılan toplarla hem de top bizde iken pozisyon üretmememiz imkansız. babel ve feghouli hem şut hem de pas tehdidi yaratırken falcao ile biraz uyum sağlamaları stoperlikten nasibini almamış stoperlerini hataya da zorlar, savunmada ne yapacaklarını şaşırmalarını da sağlar. babel göbekten sağa sola deplasa olarak falcao'yu pozsiyona soktuğunu sadece ben mi hayal ediyorum?

    savunma dörtlümüz ise klasik olacak ve önde yer alan dörtlü sayesinde daha az açık verecektir bence. haftalardır her sonlanmayan atak sonrası rakibin kalemizde bitmesine bir son verebiliriz. mevcut diziliş ile ne gol anlamında üretkeniz ne de defansta çok sağlam duruyoruz. o zaman bir şeyleri değiştirmek gerektiği muhakkak. sürekli diyorum fatih hocam bir fenerbahçe maçı ile 4-4-2'ye geçti ve ligi sürklase etti. yine bir fenerbahçe maçı ile aynısını yapabilir. kadroda yer alan yetenekli topçular ile bu yapılabilir. fatih hocam da bu taktiği gayet güzel uygulatır. onda bu birikim olduğunu hepimiz biliyoruz.

    bir çoğumuz işimizi gücümüzü, hayat içi kavgalarımızı ve dertlerimizi bir kenara bırakıp bu maça odaklanmış durumdayız. cumartesi gününe kadar günler, saatler nasıl akar bilemiyorum. akşam yatarken maçı düşün, sabah bu maç ile uyan. hoca acaba 4-4-2 mi yapar 4-1-4-1'e devam mı eder soru ile beyin jimnastiği yaparken baş ağrısı çek. ben böyleysem fatih hocam kim bilir nasıldır?

    bu stres birikiminin boşalacağı en güzel yer tribündür. bu boşalmanın yaratacağı sonuç ise agresif tribündür. her topta, her düdükte bağıran, ıslıklayan, rakibin ve hakemin elinin ayağına dolaşmasına sebebiyet veren tribün derbinin olması gereken en büyük avantajıdır. sahada ciddiyet ve konsantrasyon ile oynayan oyuncularımız, tribünde biz fenerbahçe'nin üstünden geçip önümüze bakacağız. hocama ve takımıma güvenim sonsuz. gerekeni gereken yerde yapmasını ve almasını bilen bir takım olarak hareket edeceğiz.

    inandık biz sizlere
    #ben23rsiz
App Store'dan indirin Google Play'den alın