• 153
    muhtemelen bein sports ve sky sports gibi sektörü domine eden firmalar tarafından yapılan baskı sonucu avrupa çapında geniş operasyonlara maruz kalan sistem.

    bu zamana kadar avrupa alt yapısında diledikleri gibi at koşturuyordu iptv firmaları. özellikle almanya bu konuda epey revaçta. bu sistemin iki ayağı var, server ve panel. burada en büyük darbeyi genelde paneller yedi. yani üyeliklerin olduğu, ayarların yapıldığı, yeni kanal vs eklenen ana kontrol arayüzü olan bu yapı avrupa genelinde büyük darbe yedi. server'lara müdahale biraz daha karmaşık olduğu için bu yol seçilmiştir muhtemelen. hatta öyle ki "bir arkadaşın" kullandığı iptv firmasının yönetimi bir açıklama yapıp panele erişim sağlayamadıklarını söylemiştir. fakat yayın o sırada aktifti.

    teknolojik alanlarda her etki bir tepki doğurur. muhtemelen artık daha çok yedek alarak daha çok yedek sistem kullanarak çalışacaklardır. ve eğer karşılığı varsa bu altyapıları avrupa dışına taşımak da firmaların gündemine gelebilir. server konusu ise gerçekten çok çetrefilli. avrupa dışına taşımak büyük problem. hem erişim anlamında hem de hız anlamında hem de maddi olarak karşılığını almak zor olacaktır. server'lara kısıtlama nasıl gelir, nasıl kontrol altına alınır bilemiyorum. çünkü server'lar temel bir hizmet tanımına dahil. çok fazla kontrol edilemiyor. yalnızca pedofili ve narkotik gibi ağır suç kavramına giren haller kontrol altına alınabilsin diye bazı protokoller var. onun dışında firmalar hizmetin nasıl kullanıldığını pek fazla denetlemiyorlar. eğer buna yaptırım gelecekse birçok diğer yaptırımın önü açılır. bize normal geliyor tabii ama avrupa insanı özgürlüğüne bu kadar müdahale potansiyeli olan noktalara tepki gösterir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın