resim
Mario René Junior Lemina
Takım:Wolverhampton
Mevki:Ön Libero
Yaş:30
Boy:1.84
Uyruk:Gabon
  • 408
    2018 araliktan beri cok az oynamis ve belli ki yaz kampini da cok profesyonel bir hazirlikla gecirmemis bir oyuncunun iki haftaya 90 dakika oynayacak forma gelmesi pek kolay degildir. kasim ayina hazir oldugunda is isten gecmis olabilir. 23 eylul 2019dan ekim ayinin sonuna kadar oynayacagimiz maclar su sekilde: fenerbahce, psg, genclerbirligi(d)-milli ara-sivas-real madrid-besiktas(d). bu surecte ligde 10 puandan az almis olursak sonrasinda kiralik oyuncuyu lig maclarina motive edip fayda almak kolay degil. kiralik oyuncularla oynamanin riski budur, iddia azaldiginda konsantrasyon problemi olusur. 2018-2019 fenerbahcesi buna guzel bir ornek.

    evet ortasahada top kapiyor, bosta kalan toplari toplayip takima kazandiriyor, ama her hareketinde, pasinda, sutunda, ikili mucadelesinde bariz bir sakillik var. bu iste mac eksiginden geliyor. onu kapattiginda cok gec olabilir. bizim kiralik oyuncunun hazir olmayanina tahammulumuz yok. serinin hafif eksigi vardi, kapatti gecti, nzonzi zaten her kaliteli profesyonel gibi ilk macindan beri fark yaratiyor. bonservisini alsak veya nzonzi gibi iki yillik baglamis olsak veya yazin odeyebilecegimiz bir opsiyonu olsa mantikli derdim ama su tabloyu gorunce lemina transferinin cok yanlis bir karar oldugu kanisindayim. cok iyi oynamaya baslasa da bu fikrim degismeyecek, cunku risk almamamiz gereken bir noktada manasiz bir risk almis olduk. basarili olamaz demek degil bu, bu risk alinmamaliydi demek.

    edit: mac siniri sonrasinda elbette gonderilsin demenin biraz abartiya kactigi ortada. ben de mac siniriyle gonderilsin dedim, lemina form tuttugunda muthis isler yapabilecek bir oyuncu. insallah form tutana kadar ligden kopmayiz. onumuzdeki 4 lig 2 cl maci, hazir olmayan oyuncuya mac temposu kazandirmak icin dakika verip risk alabilecegimiz cok az zaman var, biraz sivas maci, belki real ile psg'den biri farki acar mac icin umut kalmazsa bir de o dakikalar, cok zorlarsak bir nebze genclerbirligi deplasmani. ama derbilerde, sampiyonlar liginde hazir olmayan oyuncuyu hazirlamakla zaman kaybedemeyiz. lemina'ya kizginim, iyi bir profesyonel olup yazin kendisini iyi hazirlamadigi icin. ama zaten lemina iyi bir profesyonel olmadigi icin olanca yetenegine ragmen 26 yasinda turkiye'de buldu kendini.
App Store'dan indirin Google Play'den alın