• 61
    kritik bir dönemden geçen takımımız için kazanılması halinde psikolojik olarak rahatlamanın yaşanacağına inandığım maçtır. deplasmanlarda senelerdir devam eden sıkıntılarımıza rağmen bu maçtan 3 puan ile dönmek rakiplerimizin de iyice kimyasını bozacaktır.

    hafta içi oynanan şampiyonlar ligi maçımıza* rağmen fatih hocanın çok fazla rotasyon yapacağına inanmıyorum. hatırlarsınız 2018-2019 sezonu devre arasında gelen luyindama ve marcao'nun uyumunu artırmak için hoca türkiye kupası maçlarında bile bu ikiliyi oynatmıştı. yeni kurulan orta saha ve forvet hattı için çok fazla beraber oynayamadıkları yönündeki açıklamalarını da hesaba katarsak rotasyon olasılığı iyice düşüyor. kurulan geniş kadronun maksadı ne kadar rahatlıkla oyuncu dinlendirmek olsa da sezona kart cezaları, fiziksel olarak hazır olmayan ve kadroya son gün katılmış oyuncular sebebi ile istikrar yakalamak adına ben de rotasyondan yana değilim. sadece lemina'nın çok maç eksiği olduğu için adele sakatlığı yaşamasından çekiniyorum. lemina'ya ayrı yaklaşılabilir bu nedenle. zaten bu maçın ardından hafta içi boş. oyunculara 1 ya da 2 gün izin verilerek dinlenmeleri sağlanacaktır. yeter ki bu maçı kazasız belasız atlatalım.

    fatih hocanın ne taktik ne de diziliş açısından burgge maçından farklı bir şey yapacağını düşünmüyorum. mariano, yuto ve fiziksel olarak hazır olmayan lemina için kafamızda soru işaretleri olsa da hoca bu üçlüyü yine kullanır gibime geliyor. malatya'nın önemli üç oyuncusu gökhan töre, bifouma ve fofona yok. yani bu durum malatya'nın daha defansif oynamasına sebep olabilir. diğer yandan da bu üçlü ile kontra atak açısından bizi zorlayacak oyuncu sayısı da çok azalmış oluyor. mariano'yu bu maç tribüne gönderip şener ile sağ kanatta sürekli bindirme yaparak rakibi yormasını istemek çok da mantıksız olmaz gibi. hem de rakibin sol açığının sürekli meşgul olmasını da sağlarız.

    takımın brugge maçı ile özgüven kazandığını tahmin ediyorum. oyunucuların açıklamaları ve vücut dili bana bunu anlatıyordu. bu maça da bu özgüven ile çıkmaları gerekiyor. senelerdir deplasmanda süre gelen çekingen, korkak oyunu görmek istemiyorum. gerekiyorsa rakibi bir omuz koyup yere yığsınlar ya da tekmeye kafa uzatsınlar. bunları yapmadan artık anadolu deplasmanlarından 3 puan almak hiç kolay değil. herkes belli bir düzen ve kalitede oynuyor. fark yaratmamız lazım. bu farkı hem kalite hem de mücadele ile ortaya koyarsak malatya'dan 3 puan almamak için hiç bir neden yok.

    bu maç için açıkçası çok umutluyum. takımın yine iyi top oynamasını beklemiyorum ama gelişmelerin olduğu bir maç izleyeceğimizi düşünüyorum. fiziksel olarak ve alışkanlık olarak geliştikçe takım çok daha iyi olacak. en önemli konumuz her zaman olduğu gibi ciddiyet ve konsantrasyon olacaktır. bu ikisini mücadele ve yetenek ile birleştirirsek bu maçı alır geliriz.

    kenarda tff denen saçma oluşum nedeni ile fatih hoca olamayacak. ancak artık takım kenarda kimin olduğundan bağımsız mücadelesini ortaya koymalı. takımıma ve teknik heyete güvenim sonsuz.

    inandık biz sizlere
    #ben23rsiz
App Store'dan indirin Google Play'den alın