• 1665
    bu ülkenin muasır medeniyetler seviyesine gelmesi için her kesiminin evrim geçirmesi gerektiğini gösteren yorumcu.

    medeni bir ülke ile medeni olmayan ülke arasında tek bir fark vardır; kurallara uymak. bu her şeye yasak getirmek veya saçma sapan kurallar koymak değildir. bir kuralı koyma konusunda oturur anlaşırsın ve o kural koyulduktan sonra istisnasız ona uyarsın. kural değişmesi mi gerekiyor? o zaman bir daha kuralı belirlersin ama bu kural asla geçmişe dönük işlemez. sadece resmileştikten sonrasını ilgilendirir.

    medeni olmayan ülkerlerde ise kurallara asla tam uyum olmaz. bu kuralların bozulmasının temel bahanesi ise insanların duygularına hitap eden demogojilerdir. işte türk politika tarihi demogojiler üzerine kurulu olduğu için burnumuz pislikten kurtulmuyor.

    türkiye'de ilkokuldan üniversiteyi bitirene kadar herkese haftada iki saat kurallara uyum eğitimi verilmeli. amaç şu olmalı; kuralları mümkün olduğunca basitleştir, az kural koy, akla uygun kural koy ama konulan kurallara sonuna kadar uy.

    bize socrates kuralcılığı lazım! bize socrates kuralcılığı lazım!

    gelelim asıl konumuza. sen zamanında tüm ülkeyi kapsayan bir lig oluşturmuşsun. kuralları buna göre koymuşsun. sonra da şampiyonluk sayılarını buna göre devam ettirmişsin. şampiyonluk sayısında öndeyken de buna hiç ses çıkartmamışsın. şimdi 50 yıl sonra geride kalınca kompleksin yüzünden değişsin diyorsun. hem de saydırmaya çalıştığın kupaları kafana göre turnuvalardan seçmişsin.

    sayın mehmet demirkol, kural her şeyden önemlidir. değil lefter'ler, seba'lar, turgay şeren'ler tanrı'nın oğlu olsa bile kimse için kural değişmez. demogoji ile kuralların değiştiği ülkelerden de bir yol olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın