resim
Zeki Önder Özen
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 496
    medyada saygi duyulan, kendini dinleten zaten bir kac tane futbol yorumcusu var. benim icin akli basinda adamlardan birisidir. yabanci siniri garabeti icin de bugune kadar o akli basinda buldugum adamlardan bir tanesi bile "sinir tekrar getirilmeli" dememisti. hatta akli basinda olmayan tayfadan bile bu konu icin dogru yorumlar geliyordu. malesef bu arkadas hayal kirikligi yaratti, bahsedilen programi izlemedim ama sosyal medyadaki diyalogda okudugum uzere, metin tekin ile bu konuda tartismislar. metin tekin gerekli cevaplari verememis malesef. bahsi gecen diyalog su sekilde :

    https://twitter.com/.../1173914556764213248

    ligimizden avrupa ligine son donemde transferlerin artmasinin, bu yabanci sinirinin genisletilmesiyle alakasi olmadigini savunuyor, yabancilar da bedavaya oynamiyormus. bu kadar sig bir ornegi yakistiramadim oncelikle. evet isla bedavaya oynamiyor, ama kariyerinde juventus gormus adami dogru duzgun bonservisler bayilmadan takimina getirebiliyorsun. yoksa o mevkide sirf turk pasaportu var diye adam arayacaksin ve fenerbahceden sonra ptt 1.ligde bile zor takim bulabilen (cokca ornek var buyuk takimlarimizda bunla ilgili) capta bir adama mecburen yuklu maas ve firsatci anadolu kulubu baskanina essek yukuyle bonservis bayilacaksin. senin su an tenezzul etmedigin turk futbolcu da, pasalar gibi kendini gelistirmek zorunda kalacak ki kulup bulabilsin.

    lafa gelince istanbul kuluplerine gelen tum turk oyuncular, hedefim once burada kalici olmak, milli takim formasi giymek, sonra kulubume para kazandirip avrupa'ya gitmek diyor. sunu gerceklestiren kac tane ornek cikti sayin onder ozen? cidden o yetenegi ve o cikisi gosteren tonla oyuncu, muazzam maas ile istanbul kuluplerine geldiler ve durdular. cunku kendilerini gelisitirip avrupa kuluplerine gitseler, maaslari dusecek, dil bilmeleri gerekecek, hayatlari zorlasacak, istedikleri mankenlere ulasamayacaklar, sokakta kimse tanimayacak, egolari tatmin olmayacak ve sike sike futbol oynamak zorunda kalacak. istanbul'da kalmak, hatta forma bile giymeden 1-2 sene durup sonra sanliurfaspor'a falan dusmek adamlar icin kayip degil. zaten para ve sohret garantilendi, emekli olunca da eski efsane oyuncu diye anilip bir tv programi yorumculugu, oh mis. ama sana gore ne alakasi var zeki'nin mert cetin'in ozan kabak'in avrupa ligine gitmesiyle...
App Store'dan indirin Google Play'den alın