resim
Alper Potuk
Takım:Gostivar
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:33
Boy:1.77
Uyruk:Türkiye
  • 1585
    alper potuk’un, alanyaspor maçında, ceza alanı içindeki pozisyonu için, beinsports’un maç sonu programında penaltı kararı verildi.:) kararı verenler, güntekin onay, ilker yağcıoğlu ve önder özen. neden penaltıymış, alanyasporlu futbolcu, önce alper’in sağ ayağına vuruyormuş sonra topa değiyormuş.

    pozisyonu dikkatle incelediğinizde şu tespitler yapabiliyorsunuz:

    -topla oynamak isteyen futbolcu alanya sporlu futbolcu
    -topla oynama niyeti olmaksızın, ayağını rakip futbolcunun ayağının önüne uzatıp engelleyen alper

    alper’in kendisini yere atması bu arkadaşları yanıltıyor. alanyasporlu futbolcu toptan önce alper’in kaval kemiğine vuruyor diye hemen kararı veriyorlar ve tabi yanılıyorlar. aynı hatalı yorum, fenerbahçe-gazişehir maçındaki max kruse’nin ilk penaltı pozisyonunda da yapılmıştı. evet rakip her iki futbolcunun da ayağına vuruyor ama bunun nedeni, max kruse ve alper’in gayrinizami hareketleri. her ikisinin de topla oynama niyeti olmaksızın tamamen rakibin topla oynamasını engellemeye çalışması.

    bir futbolcu vücudunu topla rakip arasına sokabilir ve bu nizamidir ama vücudunu sokmaksızın ayağıyla topa vurmasını engellemesi nizami değildir. çünkü ikincisinde topla oynamak isteyen futbolcu haklı, oynamasını engelleyen futbolcu haksızdır.

    umarım anlaşılmıştır bu kural artık.

    (bkz: 16 eylül 2019 alanyaspor fenerbahçe maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın