• 36
    böyle aptalca şeylerle uğraşmak gerçekten can sıkıcı. fener taraftarı insanın iq'sunu düşürüyor ama allah böyle yarattıysa vardır bir bildiği diyerek bir seferlik anlatmayı deneyeyim;

    1- aut atışı kullanılırken rakip ceza sahasından çıkmadı.

    eğer bu maçın tekrarına neden olacaksa yenik durumda olan takım, top auta çıktığı anda rakip oyuncuların ceza sahası dışına çıkmasını beklemeden hızlıca topu oyuna sokup maçın tekrar edilme durumunu cebine koyar. örneğin korner ya da serbest vurul kullanılırken de rakip takım oyuncularının belirli bir mesafede durmaları gerekir. peki durmazlarsa ve ben korneri kullanırsam maç tekrar ettirilir mi? böyle bir salaklığı iddia eden birinin gördünüz mü hiç? ama ne olur? rakip oyuncu gerekli mesafeye açılmadan ben korneri kullanmayabilirim. rakip egrekli mesafeye açılmadan benim kullandığım kornere, serbest vuruşa müdahale ederse de o vuruş tekrar ettirilir, maç değil. eğer aut atışı sırasında rakip oyuncu ceza sahasını terk etmemişse kaleci aut atışını kullanmak zorunda değil, kullandı ama rakip oyuncu müdahale edip kendine bir avantaj sağladıysa atış tekrar ettirilir, bu kabul. ancak bu maçtaki pozisyonda kaleci kullanmış, jailson topu almış, rakibin jailson'un topu almasına hiçbir müdahalesi yok. dahası zaten müdahalesi olmadığı için kaleci topu jailson'a veriyor. ama o ne yapıyor? öyle bekliyor. rakip de basıp topu alıyor ve gol oluyor. kim dedi sana çabuk kullan diye? rakibin o sırada ceza sahasını terk edememesi onun hatası değil ki. sen rakibe bu fırsatı tanımadın. ne yapsın adam, ışınlansın mı?

    2- taç atışı yanlış yerden kullanıldı, tacın fener'e geçmesi lazımdı.

    taç atışı yanlış yerden kullanıldığında tekrar ettirilir. tıpkı faulun, ofsaytın yanlış yerden kullanıldığında tekrar ettirilmesi gibi. taç hatalı kullanıldığında ise el değiştirir ve rakip takıma geçer.
App Store'dan indirin Google Play'den alın