• 28
    pozisyonunun gereklerini layıkıyla yerine getiren ust düzey performans gösteren oyuncudur. eğer bu bir hucumcuysa topla adam eksiltmesi, pozisyon yaratması, gol pozisyonuna sokacak pas atmasi yada gol atmasi gibi örnekler verilebilir. bunlari yapmasi taraftari mest edecek ve izlemekten keyif almalarını sağlayacaktır.
    defans pozisyonundaki bir yıldız oyuncudan ise top çalması, rakip takım forvetlerini marke etmesi, onlara top gostermemesi, hava toplarını domine etmesi beklenir. her pozisyon için yıldız oyunculara birçok isim örnek olarak verilebilir.
    bir takıma yıldız bir oyuncu transfer edilebilir, bu o oyuncunun daha önceki oynadığı takımdaki performansıyla üst düzey görev yaptığını belirtir ve bu oyuncuların transferi de oldukça maliyetidir. yada takim içinde oynadığı futbol ile bir oyuncu yıldızlaşır ve kendi yıldız oyuncunu yaratırsın. tabi ki hiç bir oyuncu bir anda yıldızlaşmaz bunun öncesinde o ışığı verir. eğer oyuncu gençse ve potansiyeli varsa oyunuyla da bunu gösteriyorsa bi tarz oyunculara wonderkid denir. ama her potansiyelli genç, potansiyeline ulaşıp yıldız oyuncu olamaz. yıldız olmaya giden yol oldukça uzun ve zorlu bir süreçtir. bu yolda fiziksel, mental ve teknik olarak dikkatli ve yoğun bir yükleme gereklidir futbolculara.
    takımımızdan örnekler vererek konuyu toparlamak gerekirse, falcao daha önceki takimlarda sergilediği performanslarıyla yıldız bir oyuncudur. emre mor, yıldız adayı, potansiyelli bir wonderkid fakat potansiyeline ulaşamamış bir futbolcudur
App Store'dan indirin Google Play'den alın