resim
Henry Chukwuemeka Onyekuru
Takım:Al-Fayha
Mevki:Sol Kanat
Yaş:27
Boy:1.75
Uyruk:Nijerya
  • 1664
    belirli meziyetleri üst seviyede olan ancak fundamental konusunda önemli eksiklikleri bulunan oyuncu:
    - hızlanması çok iyi
    - defansa yardımı fazlasıyla yeterli
    - ceza sahasına koşuları başarılı
    - içeri kat etmeye eğilimli

    bunlar çok önemli özellikler ki zaten katkısını bu şekilde verdi, kimi maçlarda kaybolup etkisiz gözükse de. fatih hoca da bu yüzden ondan vazgeçmedi ve ısrar etti; kanattan getirdiği skor katkısı defolarını kapatıyordu. ama kendisinin bir üst seviyeye çıkmasını engelleyecek birtakım sıkıntıları var:

    - oyun bilgisi eksikliği: onyekuru taktik anlamında oyunu çok iyi bilmiyor. beni zaman zaman isyan noktasına getiren bir eksiklik bu. isyanım da şuna: bu yeteneğin oyun bilgisiyle birleşemediğini görmek acayip sinirlendiriyor beni. daha fazlasını yapabilecekken sınırlı kalıyor.

    - tercih hataları: bir hücum oyuncusu tabii ki zaman zaman tercih ve pas hataları yapacaktır. özellikle içe kat eden, ısıran bir kanat forvet oyuncusu ise. ancak onyekuru'da bunlar çok fazlaydı. üst üste 4-5 hücumda pas hatası veya top kaybı yaptığını hatırlıyorum.

    ama bu hatalarını veya eksikliklerini diğer özellikleriyle en aza indirgemeye uğraşıyor. bu, sahada görülüyor. tabii ki onyekuru'dan her şeyi düzgün yapmasını beklemek abes olur ki öyle olsa o değerde bir kanat oyuncusu türkiye'ye gelmezdi zaten. ama oyununun bu kısımlarını geliştirmezse sınırlı kalıp bir üst seviyeye adımını atamayacaktır. umarım başarabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın