• 1
    2019-2020 sezonu icin an itibariyle olusturdugum tahmin oyunudur, adini gss cl koydum. skorer'in sampiyonlar ligi versiyonu olarak dusunebilirsiniz. biraz uzun bir aciklama olacak, katilmak isterseniz lutfen okuyunuz.

    sitemizin linki asagida, facebook uzerinden hesap olusturabilirsiniz. voetbalpoules, hollanda'da yaygin olarak kullanilan bir sanal mac tahmini sitesi.
    https://www.voetbalpoules.nl

    flemenkce ve ingilizce secenekleri mumkun. asagidaki linkten ingilizce versiyonu bulabilrsiniz.
    https://gss.gs/Rrg.png

    2019-2020 sampiyonlar ligi sezonu icin olusturdugum oyuna da asagidaki linkten katilabilirsiniz.
    https://www.voetbalpoules.nl/...ule/133780/aanmelden

    hesap alirken lutfen gss_sözlüknickiniz (örneğin tt için gss_tt, themarvic için gss_themarvic) formatinda alin, boylelikle voetbalpoules-sozluk iliskisini de kurmus olalim:) nickinin basinda gss eklentisi olmayan hesaplari oyundan atacagim, bu sekilde oyunu sadece sozluk yazarlari arasinda tutmayi hedefliyorum. kanatlilar giremez :(

    oyunumuzun kurallari gayet basit. tahmin yapmak icin predict secmesine tikliyoruz.
    https://gss.gs/zcV.png

    acilan ekranda sampiyonlar ligi maclari karsimiza cikiyor. her mac icin skor tahmini yapiyoruz (ben ornek olarak 1. ve 4. siradaki maclari doldurdum). oyun bazi maclari 'gunun maci' seciyor ve onlar icin 'ilk golu atacak oyuncu' tahmini yapmamizi da istiyor. mesela salzburg-genk maci gunun maci secilmis. ilgili mac icin ilk golu atacak oyuncu tahmini yapiyoruz. eger soz konusu mac icin takim(lar)dan gol beklemiyorsak, no scorer secenegini seciyoruz. ve ekranin ust tarafindaki (ki en altta da var) save sekmesine tiklayarak tahminimizi kaydediyoruz. maclara iliskin tahminler mac baslayana kadar yapilabilir. puanlamaya iliskin bilgiyi daha sonra verecegim.
    https://gss.gs/6Xj.png

    additional sekmesinden ise gruplara iliskin siralama tahminimizi yapiyoruz. bu tahmin sezonun ilk maci baslayana kadar yapilmali. ornegi alttaki linkte verdim. surukle-birak yontemiyle tahminimizi yapiyoruz, burada save demeye gerek yok, site otomatik olarak kaydediyor. puanlamaya iliskin bilgiyi daha sonra verecegim.
    https://gss.gs/Smd.png

    --- puanlama bilgileri ---

    1) dogru mac skoru tahmini icin 10 puan (ornek: tahmin 3-0, mac sonucu 3-0),
    2)mac skoru tahmini yanlis ama mac sonucu beraberlik tahmininin dogru bilinmesi icin 7 puan (ornek: tahmin 0-0, mac sonucu 1-1),
    3) mac skoru tahmini yanlis ama mac galibi tahmininin dogru bilinmesi icin 5 puan (ornek: tahmin 1-0, mac sonucu 2-1),
    4) ev sahibi takimin attigi gol sayisinin dogru tahmini icin 2 puan (ornek: tahmin 3-0, mac sonucu 3-1 icin, 3. maddeden gelen 5 puan ve 4. maddeden gelen 2 puan olmak uzere toplam 7 puan),
    5) deplasman takimin attigi gol sayisinin dogru tahmini icin 2 puan (ornek: tahmin 3-0, mac sonucu 4-0 icin, 3. maddeden gelen 5 puan ve 5. maddeden gelen 2 puan olmak uzere toplam 7 puan)
    olmak uzere bir mac icin maximum 10 puan verilir. eger gss cl icerisinde maci dogru tahmin eden tek kisi iseniz, +10 ekstra puan alirsiniz.

    gunun maci icin puanlamada;
    yukaridaki 1 numarali durum icin 12, 2 numarali durum icin 8, 3 numarali durum icin 6, 4 ve 5 numarali durumlar icin 2'ser puan alirsiniz. dogru skorun yaninda, ilk golu atacak oyunculari da bilirseniz 20 puan alirsiniz. eger gss cl icerisinde maci dogru tahmin eden tek kisi iseniz, +10 ekstra puan alirsiniz.

    siralamasinin dogru tahmin ettiginiz her bir grup icin 5 puan alirsiniz.

    --- puanlama bilgileri ---

    tahminleriniz oyundaki gss cl'deki diger oyuncular tarafindan gorulebilir. my>profile sekmesindeki "hide my match predictions for other members until the match kicks off." secenegini tiklarsaniz tahmininizi mac baslayana kadar gizleyebilirsiniz.

    oyunun genel olarak kurallari boyle, umarim anlatabilmisimdir, umarim guzel bir katilim olur. kurallar veya ingilizce tercume kisminda herhangi bir sorunuz olursa cekinmeden sorabilirsiniz.

    ayrica soyle bir fikir var aklimda, sozluk kurallari buna ne kadar izin verir bilemem ama, isteyen oyuncular icin, atiyorum kisi basi 10 tl gibi bir katilim bedeli belirleriz. 20 kisi katilsa 200 tl yapar. bunun 100 tl'sini kazanana veririz, 100 tl'sini de sozluk adina tema'ya bagislariz. duruma gore bunun icin bir anket olusturabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın