• 1240
    martin linnes başlığında, aşağıda yer alan, 14 ağustos tarihinde girdiğim entry önceki entry'lere cevap niteliğinde sebebiyle silindi.

    "norveç'ten çomaristan'a (yaşadığımız ülkenin adı türkiye) geldiği için fazla para vermeliymişiz kendisine. şu sözlükte okuduğum en saçma 5 entryden birisi olabilir. 7 bin kişiye oynayan molde'den galatasaray'a geldi bu adam, üzerine para vermesi lazım. dünyada başka hiçbir takımda senelik garanti 1.4 milyon € alamaz bu adam, dersin john arne riise'den bahsediyorsunuz abarttıkça abarttınız."

    halbuki o gün martin linnes başlığına yazılan 25 entry varsa en az 10 tanesi önceki entry'ye cevap niteliği taşıyordu. maaşı ile alakalı girilen entry sebebiyle bir tartışma dönüyordu. benim entry'm silindi çünkü entry'nin ucu moderator ekibinde yer alan salyangoz'a dokunuyordu. benim buna benzer bir dünya entry'm var, sözlükte de aynı şekilde bir önceki entry'ye ithafen yazılmış sürüsüne bereket entry var. 8 yıldır sözlükte yazıyorum, sen bu önceki entry'lere cevap niteliğinde kuralını "entry ayırt etmeden" uygularsan sol taraf kan ağlar.

    ben harry kewell the wizard of oz isimli moderatöre entry'nin neden silindiğini, başlıktaki birçok entry'nin cevap niteliği taşıdığını, hatta sözlüğe girilen entry'lerin en az %50'sinin bir önceki entry'ye cevap niteliği taşıdığını bu yüzden o entry'lerin de uçurulması gerektiğini söylediğim bir mesaj attım. o da bana laubeli bir şekilde "hemen uçuruyorum o halde" şeklinde cevap verdi. hani geçmişten beridir hktwoo'nun bu tutumuna alışığım da insan bazen ciddiyet bekliyor. ben de bunun üzerine ilgili entry'yi düzenlemeden gireceğimi sildikçe tekrar yazmaya devam edeceğimi söyledim. bana doğru düzgün bir cevap verse bu inatlaşmaya girmeyecektim muhtemelen.

    ben entry'yi tekrar girdim ve aynı sebepten (önceki entry'lere cevap niteliğinde) silindi. daha sonra ise doktor sagbirakmayan tarafından nefret söylemi sebebiyle silindi. nefret söylemi, yukarıdaki entry'nin neresinde nefret söylemi var? bu entry'yi nefret söylemi sebebiyle siliyorsunuz da moderasyon ekibinde yer alan salyangoz'un, türkiye'ye çomaristan dediği entry'ye neden dokunmuyorsunuz? muhtemelen salyangoz ile paralel siyasi görüşe sahibizdir ancak ben tutup da koca ülkeye "çomaristan" yakıştırması yapmıyorum. nefret söyleminin karşılığı olan ilgili entry'nin görseli: https://i.hizliresim.com/Xb8Vko.png ek olarak moderatör burada önceki entry'lere cevap niteliğinde sıfatı taşıyan bir entry giriyor.

    ben söz konusu entry'yi bundan sonra bir kaç defa girdim ve silinen entry'i düzeltmeden tekrar tekrar girmek sebebiyle ceza aldım. 22 ağustos'a kadar ceza verdiler. iyi güzel, bu inatlaşmanın sonucunda ceza alacağımı biliyordum zaten. bundan sonra asıl canımı sıkan olay cezanın hakaret ve silinen entry'i düzeltmeden tekrar tekrar girmek olarak güncellenmesi oldu. kime neye hakaret etmişim? ayrıca "toplamda 7. cezası olduğu için ceza süresi 1 ay olarak düzeltildi. ayrıca ceza süresinin bitimine müteakip 1 sene içerisinde herhangi bir sebeple ceza aldırsa hesabı süresiz olarak kapatılacaktır" şeklinde bir not düşüp ceza süresini 14 eylül'e çektiler.

    neden 5 değil de 7 veya 10 değil de 7. 7. cezam olduğu için (ki kaç ceza aldığımı net olarak bilmiyorum) 22 ağustos'a kadar olan ceza 14 eylül'e çekiliyor. bu kural sözlüğün neresinde yazıyor? cezanın bitimine müteakip 1 sene içerisinde ceza alırsam beni pilot edeceklermiş. böyle bir ibareyi de ilk defa görüyorum. geçtiğimiz aylarda notgivingup adlı yazar pilot oldu, sebep olarak toplamda 10. kez ceza alması gösterildi. adam sözlüğe 2015 yılında dahil olmuş, bu adamın senede "en az" 3 ceza almış olması gerekir. e bu adamı neden daha önce uçurmadınız? bu cezalar doğaçlama mı veriliyor, böyle bir yönetim şekli olabilir mi?

    hakaret ve nefret söylemi gibi ortada olmayan şeyleri bana yüklüyorsunuz, cezayı kafanıza göre 1 aya yükseltiyorsunuz. yemin ediyorum şu sözlüğe entry girme motivasyonum kalmadı, bıktırdınız yani. bu entry benim 2011'de yazar olduğum, yaklaşık 12 bin entry emek verdiğim galatasaray sözlük'teki son entry'dir. umarım bana alışkanlık haline gelen bu sözlük, türkiye'nin en büyük spor sözlüğü olma unvanını uzun süre taşır.

    sağlıcakla kalın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın