resim
Vedat Muriqi
Takım:Mallorca
Mevki:Santrfor
Yaş:30
Boy:1.94
Uyruk:Kosova
  • 929
    falcao'nun yerine gelmesini isteyenler şunları da düşünmek zorunda. falcao gibi oyuncular taraftarını stada çeker, bütün dünyanın maçlarını izlemesine sebep olur, bir daha ki transfer dönemlerinde oyuncuların daha rahat türkiye'ye gelmesinde, ülkenin reklamının yapılmasında faydası olur. yani falcao transferi sadece saha içi değildir.

    saha içi tarafında da falcao'nun önde olduğunu düşünüyorum. falcao, 13 eylül 2019 galatasaray kasımpaşa maçında bir forvet oyuncusu ne kadar topla buluşması gerekiyorsa o kadar topla buluştu. rakamları tam olarak bilmiyorum ama takip edebildiğime göre, falcao'nun topla buluşma sayısı diagne'nin yaklaşık 4, muriqi'nin 2 katı. bu çok değerli. üstelik bu kadar fazla buluşmaya rağmen muriqi'nin pas yüzdesi %70'lerde iken falcao'nun %80'lerde.

    vedat'ın en büyük avantajı ve takıma sağladığı katkı, takım topla çıkamadığı zamanlarda, takımına topu ileriye şişirme imkanı veriyor. topu kafasıyla göğsüyle inidirip, topun 3. bölgede kalmasını sağlıyor. bir de gerçekten çok güzel pres yapıyor. bunlar günümüz futbolunda çok değerli şeyler fakat, falcao'nun ceza sahası hareketliliği de kendisinde yok.

    vedat'ı beğenen ve kesinlikle küçük görmeyen biri olarak, falcao ile kıyaslanmasında hem saha için hem de saha dışı sebeplerden dolayı falcao'nun gerisinde olduğunu düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın