resim
Ali Yıldırım Koç
Görev:Başkan
Takım:Fenerbahçe
Yaş:57
Uyruk:Türkiye
  • 1960
    avrupa kulüpler birliği icra kurulu üyeliğine seçilmiş fenerbahçe başkanı. bazı gazetelerde yazılanlara göre biz adayımızı çekerek kendisinin seçilmesi için jest yapmışız. çok gerçekçi gelmedi bana. çünkü birliğin başkanı juventusun sahibi andrea agnelli fiat' ın da sahibi. koç holding ile iş ilişkileri de ortada. ali koç bu bağlantı ile kendini birliğe sokmuş olabilir.
    birliğin önemi içindeki büyük kulüplerin destekledikleri uefa' nın 2024 yılında hayata geçirmeyi planladığı kapalı şampiyonlar ligi formatı. gerçi uefa şu an için böyle bir karar almadık dedi ama ne olacağı belli olmaz.
    bayern münih, psg gibi kulüpler basketboldaki gibi bir eurolig düzeninin kurulmasını destekliyor.orta ölçekli kulüpler ise yerel liglerde rekabet azalacak diye karşı çıkıyor.
    en az 24 takımın sabit olacağı düzende çeşitliliği arttırmak adına bizim ülkemizden de bir takım daimi üyesi olacaktır. böyle bir düzende ülkemizden gidecek tek takım olacaktır. ali koç bunun için lobi faaliyetlerinde bulunuyor olabilir.
    gerçi başarılarımız ve tarihimizle ülkemizi sadece biz temsil edebiliriz ama uyanık olmak lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın