resim
Radamel Falcao García Zárate
Takım:Rayo Vallecano
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Kolombiya
  • 3357
    istanbul’a indiği günden beri herhangi bir gol katkısı veremeyen, eren ve muğdat ikilisini aratacak gibi duran yeni santrforumuz*. (nazar değmesin totemi çünkü tarık çamdal, kolbeinn sigthorsson ve robinson zapata’yı geldiğinde daha sahaya çıkmadan çok övmüştüm.)

    açıkçası kendisini, as monaco’da şampiyonlar liginde yarı finale yükseldikleri sezondaki avrupa maçları dışında takip edemedim ancak attığı golleri izlediğim zaman tesadüfi gol sayısının çok az olduğunu fark ettim. sahada topu adeta mıknatıs gibi çeken ve geliş hızı ne olursa olsun topu tekte kalenin ölü noktalarına bırakabilen çok özel bir golcü. falcao'nun sadece raul, inzaghi, nistelrooy tarzı santrforculukta uzman olmadığını futbolculuğunun da iyi seviyede olduğunu düşünüyorum. topu üçüncü bölgeye organizasyonla getirmek çalışarak kazanılabilir fakat atak bitirmek yüksek beceri isteyen bir özelliktir ki falcao bu konuda alabileceğimiz en özel futbolcuydu.

    mbaye diagne, eren derdiyok ve zorunluluktan en uçta oynayan sinan gümüş'ün blokların arasında ve içinde sırtı dönükken; top kontrolü, tek pasla doğru opsiyonu bulma ve rakip sırtındayken dönüp topu kaybetmeden takıma yerleşme fırsatı verme gibi özellikleri yeterli seviyede değildi. elbette falcao’nun da; atletico madrid ve fc porto dönemlerindeki gibi stoperlerle boğuşabileceği gücü, tek dokunuşla markajdan çıkabilecek çevikliği ve topu ayağından açıp rakibinin arkasına geçebilecek çabukluğu eskisine nazaran azalsa da yere çok sağlam basıp tekte oynama, rakip arkasına sızma koşular yapma, atakları doğru şekilde bitirme ve bence en önemlisi baskı altında çabuk şekilde doğru pas tercihini bulma gibi özelliklerinin bize çok fayda getireceğini düşünüyorum. aynı zamanda ön ve arka direk koşularında mutlaka rakip stoperin bir adım önünde veya gerisinde kalarak pozisyonları yüksek yüzdeyle bitirmesiyle de yaptığımız ortalardan daha çok gol katkısı alabileceğimize inanıyorum. rakibe 3.bölgede baskı yaparken agresif pres yapamayacak ve omuz omuza hatta yaka paça rakiple boğuşup top kazanamayacak olsa da doğru duruş pozisyonlarıyla rakibin pas açılarını kapatıp, şiddetli baskı yapacağımız bölgelere yönlendirmeleri iyi seviyede yapmasını bekliyorum.

    8 yaşında forvet olarak başladığım futbol kariyerime 14 yaşında yeteneksizlik ve fiziksel yetersizlikten dolayı son vermiş bir kişi olarak falcao, suarez, cavani, fernando torres gibi gol sezgisi yüksek futbolculara her zaman büyük hayranlık duydum. (burak yılmaz’ın ilk trabzonspor kariyerinin öncesinden çok daha kötüydüm*) umarım el tigre lakaplı yeni golcümüz bize unutulmaz anılar ve her zaman dönüp bakacağımız performanslar izletir. monaco’yla ligin horozu psg’yi devirip aynı sezon şampiyonlar ligi’nde yaşadığı başarıları bizde de yaşaması en büyük temennimiz.

    https://www.youtube.com/...e=youtu.be&t=348 (as monaco’daki tüm golleri)

    https://www.youtube.com/watch?v=yiwZISU3oO0 (2018-2019 sezonundaki golleri)

    https://www.youtube.com/watch?v=jZ4Q81m_zSw (fenerbahçe maçı performansı)

    https://www.youtube.com/watch?v=mC2U3B9NIXQ (atletico madrid performansı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın