• 938
    pfdk ve tahkim türkiye’de iflah olmaz iki futbol kurumu. verdikleri ve veremedikleri ceza ile adaletsizliğin timsali olmuş bu iki kurum aslında futbol federasyonunun ve ülkedeki genel adaletsizliğin de bir yansıması.

    bu kurumları ve içinde bulundukları adaletsizliği izah etmek için sedaca iki örnek vereceğim.

    1-fatih terim ve konuştukları, yaptıkları karşısında verilen cezalar ile şenol güneş, aykut kocaman ve diğer anadolu takım teknik direktörlerinin konuştuklarıyla yaptıkları karşısında verilen cezaları kıyaslayın. en az bire-dokuz fark vardır. diğer teknik direktörler çok daha ağır eleştiri yapmalarına, hakemleri adeta şike yapmakla suçlamalarına rağmen ceza bile almazken (aykut kocaman, şenol güneş ve en son hikmet karaman) fatih terim ağzını açtığı an 3-4-5-8 maç cezayı anında yapıştırıyorlar.

    2-mustafa cengiz’in konuşmalarıyla, örneğin fikret orman, ali koç ve hasan kartal’ın konuşmalarını karşılaştırın. diğerlerininki çok daha tehditkar ve hakaret dolu iken tek gün ceza almazken, çok daha mutedil konuşan mustafa cengiz’e 150 gün ceza verildi.

    zamanı müsait olan bir yazar arkadaşımız, bu üç başkanın yaptıklarını ve konuştuklarını yazıya dökse de her şeyi açıkça görsek ne kadar güzel olur. aradaki farkı, pfdk ve tahkimdeki insafsızlığı ve kanun tanımazlığını herkes görebilse. yine aynı çalışma fatih terim-aykut kocaman-şenol güneş için de yapılsa.

    benim fatih terim ve mustafa cengiz’e bir önerim var. şöyle ki;

    hakemlerin galatasaray’ı doğradığı bir maçtan sonra, örneğin hikmet karaman’ın, şenol güneş’in ya da aykut kocaman’ın hakemleri itin g.tüne sokup çıkardıkları bir konuşmasını alsınlar, kelimesi kelimesine, aynı vurgularla tekrar etsinler. çok zor değil, yazarsın konuşmalarını bir kağıda verirsin hoca'nın ya da başkan’ın eline aynısını konuşurlar. bakalım bu ahlaksız insanlar ne yapacaklar. ceza veremezler çünkü daha önce aynısı yapılmış sevk bile etmemişler.

    örneğin hakemlerin galatasaray’ı doğradığı bir maçtan sonra, mustafa cengiz çıksın ve aynen şunları söylesin. “bugün sahada bir hakem katliamı vardı. silahım olsa hakemi vururdum” başka da bir şey söylemesin. hasan kartal’ın cümlelerini aynen tekrar etsin. bakalım bu arkadaşlar ne yapacak. hakeza giresunspor’a yenildikten sonra aykut kocaman’ın, en son hikmet karaman’ın, ve de şenol güneş’in birçok kez yaptığı konuşmaların aynısını kağıttan okusun fatih hoca. bakalım ne yapacaklar.

    emin olun akılları şaşacak, içinde bulundukları bataklıkta boğulacaklardır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın