• 52
    kolay geçeceğini düşünmediğim karşılaşma. bunun birkaç sebebi var:

    öncelikle tam transferler tamamlanmışken milli maç arası sebebiyle takımın bir araya gelememiş olması. fakat burada bence çok önemli bir artı var, lemina ve falcao bu sürede takımla çalışmalara devam etti. bence bizim ilk üç maçta kötü oyun sergilememizin en önemli iki sebebi yavaş oyun ve defansif zaaflardı. defansif eksikliklerimiz her ne kadar stoperlerin formsuzluğu gibi yorumlansa da aslında bana kalırsa eksiklik orta sahadaydı. bir türlü ideal orta saha üçlüsüyle sahaya çıkamadık. şimdi hocanın maça nzonzi-lemina-belhanda üçlüsüyle çıkma şansı var. ilk üç maçta hep bir eksik oldu bu üçlüden, ya seri cezalıydı ya belhanda sakattı, ilk maçta nzonzi henüz alınmamıştı vs. şimdi sadece bu üçlünün birbirine uyum sağlaması ve oyun planını ve takımın ağırlığını sahaya yansıtması kaldı.

    ikinci eksikliğin yani yavaş oyunun sebebi ise diagne'ydi. ben diagne'nin kötü bir futbolcu olduğunu düşünmemekle beraber bize uygun bir forvet tipi olmadığı kanısındayım. çünkü kendisi fiziğini kullanmayı sevmiyor, ikili mücadele ya da top sürme gibi takımı rahatlatacak yetenekleri yok. galatasaray kasımpaşa gibi oynamaz, defansı eksik yakalama şansı yok burada. falcao'yu kendisiyle kıyaslamaktan ziyade santrafor özelliklerini kıyaslayalım. falcao top tekniği çok yüksek bir hücum oyuncusu. bize ceza sahası içinde oyuna hükmetme şansı tanıyacak. hepimizin eleştirdiği yavaş oyunun sebeplerinden birisi forvetimizin maalesef topla oynama becerisinin düşük olmasıydı, çünkü çabuk kaptırdığımız topla tüm sahayı maç boyunca defalarca geri dönecek kadar genç bir takım değiliz. mecburen diagne'yi defansın arasına gömüp, iki stoperi kitleyip top çevirmeye çalışıyorduk. bu da bir yere kadar çözüm getiriyor.

    bunlar bizim için olumlu olan durumlar. kuşku yaratan noktalar ise henüz oturmayan takım oyunu, milli maç arasından yorgun dönecek oyuncular, fatih terim'in kulübede olmayacak olması. milli ara dönüşü cuma maçı oynamak çok risklidir, umarım beklediğimden daha rahat geçer. kilidi erken açarız ve bu sefer konyaspor maçında yaptığımız gibi golü bulduktan sonra afallayıp geriye yaslanmayız.

    kasımpaşa ilk üç maçta pek bir varlık gösteremedi, onlar için de kritik bir maç. fakat bizim daha çok ihtiyacımız var üç puana. artık bir seri yakalamamız lazım. ve mümkünse bu sene ilk kez 11 kişi tamamladığımız karşılaşma olmasını umuyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın