• 35812
    “fenerbahçe, 5. yıldızı takacağım diyor. ben galatasaray yöneticisi olsam böyle bir durumda bu işin ciddiyeti kalmadı diye 4 yıldızı da çıkartırım. türk bayrağının yanına uefa kupasını koyarım öyle çıkarım maçlara. fatih terim'e verilen ceza ve türk futboluna verilen harcama limitleri. ikisi de türk futbolunun acınacak haline bir örnek. türk futbolunun bir yönetiminin olmadığının, federasyonun bir kukla, bir oyuncak, gayri ciddi bir kurum olduğunun göstergesi bunlar. fatih terim maçtan sonra elinden gelen kibarlıkla galatasaray'a karşı bazılarının ortak hareket ettiğini söyledi. ‘silahım olsa hakemi vururdum’ diyen rizespor başkanına 11 gün ceza verildi. bunu diyen galatasaray başkanı olsaydı ömür boyu hak mahrumiyeti alırdı. fikret orman geçen sene 'galatasaray'ın şampiyonluğu lekelidir' dedi mi? bu şampiyonluk lekeliyse bunun ortağı da federasyondur. federasyona bundan daha büyük bir suçlama yöneltilebilir mi? fikret orman'a ne ceza verildi? disiplin kurulu'na bile sevk edilmedi! ali koç ne dedi? ali koç ağzına geleni söyledi. federasyonun fatih terim'e avanta verdiğini söyledi, paraları haksız yere dağıttığını söyledi, onu söyledi bunu söyledi şunu söyledi. ne ceza aldı? hiç!”

    “buradan çıkan tablo şudur: diğer takım yöneticileri, başkanları, teknik direktörlerinin söylediklerine karşı federasyon sessizdir. galatasaray'a karşı ise bunlar bir şey söylesin de ceza verelim diye yaklaştıkları çok net ortada! ali şen yıllar önce 'bir şey yapıp el birliği ile galatasaray'ı durdurmalıyız' demişti. çünkü galatasaray farkı açmaya başlayınca problem olur. galatasaray'ın farkı açacak hali var mı yok mu bilmiyorum ama rakiplerine böyle bir sıkıntı yarattığı ortada. ali koç'a, fatih terim'e, mustafa cengiz'e, rizespor başkanına ceza verilsin hiç itirazım yok. dersin ki 'adalet bu, keskin şekilde futbolda şiddete karşılar'. böyle bir şey yok! ortada kendini maskara etmeye çalışan bir federasyon var. 1 günde 24 saat var. bir günde 1440 adet dakika var. 1440 dakika arasında sadece 1 tanesi 19.05. yani 19.05, 1440'ta 1 olasılık! ve ceza o saatte açıklanıyor. ne diyeyim, bu federasyon'un kuruluş amacı, geliş amacı çok net bir federasyon. arkasından federasyon denilen entrika kurumu diyor ki, 'hayır biz soruşturduk normal' bu normal ise ben bir şey bilmiyorum. neresinden tutsan elinden dökülen bir federasyon. başkan nihat abi dedikleri nihat özdemir, bu federasyonun başkanı falan değil. bu federasyonun niyetinin iş yapmak, türk futbolunu doğru dürüst yönetmek olmadığı oluşumundan belli. ben hayatımda bu kadar zayıf, futboldan bu kadar uzak, dingildeyen federasyon görmedim. bir önceki federasyon başkanı hüsnü güreli'yi neden attılar? çünkü biliyorlar ki hüsnü güreli futbolu bilen, buradaki yamuk işlere karşı çıkacak bir adamdı!"

    “fatih terim'in cezası tahkimden döner mi? dönmez. ortada büyük bir rezillik var. pfdk, yani fatih terim'e ceza veren kurum. başkanı aytaç yüksel isimli bir avukat, fenerbahçe'nin talebi üzerine. fenerbahçe tarafından önerilmiş. gelelim tahkim kurulu'na. başkanı murat balcı. murat balcı, pfdk başkanı aytaç yüksel ile ortak. aynı büroyu kullanıyorlar. göksel gümüşdağ'ın da şahsi avukatı. şıracının şahidi bozacı! yardımcısı prof. emine yazıcıoğlu. aziz yıldırım'ın avukatı... fatih terim'e ceza veriyorsan ver ama aynı suçu işleyenlere de aynı cezayı ver. ben adam öldürüyorum idam, başkası adam öldürüyor tahliye. hem de şartlar aynıyken. şaşırdığım şu, bu federasyonun acelesi var. acemi aceleciliği bu! daha üçüncü haftadan çektiler tabancaları sıkmaya başladılar. durun bari son dakikada yapın yapacaksanız. bu sefer önlemi önden aldılar. fatih terim'e bir ceza, bir ceza daha. ali koç, daha akilmiş gibi davranıp söyleyeceklerini bir takım adamlar üzerinden söyletme niyeti gösteriyor. galatasaray'da özellikle fatih terim üzerinden antipatikleşen bir kulüp havasına sokulmak istenecek. bütün bunlar iletişim taktikleri."

    fatih altaylı
App Store'dan indirin Google Play'den alın