• 557
    an itibariyle dünyanın en başarılı kulübü olan barcelona'yı ele alırsak defansına ciddi takviyeler yapması gereken kulübümüz. şöyle ki; barcelona defansı stoper merkezli olmak üzere çok yönlü defans oyuncularından oluşmaktadır. (pique, milito ve chygrynskiy yalnızca stoper, abidal sol bek-stoper, marquez stoper-defansif orta saha, puyol defansın her yeri, dani alves- sağ bek) yani ihtiyaç dahilinde neredeyse tüm defans oyuncuları stoperde oynayabilmektedir. barcelona işi defansın ortasından sıkı tutmaktadır. ayrıca bunlara ek olarak yine yalnızca stoper olan caceres, botia, henrique ve defansın her yerinde ayrıca orta sahanın ortasında da oynayabilen victor sanchez kiralık olarak başka takımlarda forma giymektedir.
    galatasarayımıza bakacak olursak maalesef durum biraz kritik;
    yalnızca stoper olarak tam randımanla faydalanabileceğimiz oyuncular servet çetin ve emre aşık. yine yalnızca stoper olan fakat sakatlıklar yüzünden tam verim alam ihtimalimiz düşük olan gökhan zan, emre güngör ve semih kaya var. bu isimlere alternatif olarak genç ve tecrübesiz çetin güngör ve murat akça'yı yazabiliriz son olarak. sol bek için aynı zamanda stoper olarak ta oynayabilen hakan balta dışında başka isim yok maalesef (doğruya doğru, caner erkin biraz zorlama bir sol bek, hele son maçlarda kanatlardaki performansını görmüşken). sağ bek mevkisine bakacak olursak uğur uçar, sabri sarıoğlu ve serkan kurtuluş ile belki de defans bütünündeki en rahat olduğumuz pozisyon diyebiliriz.
    uzun lafın kısası;
    bence ayaklarına hakim bir stoper ve stoper olarak da oynayabilecek bir sol bek ile kadrosunu güçlendirmelidir galatasarayım. milan baros iyileşmişken forvetten önce defansa takviye yapılması taraftarıyım. çünkü milan baros yokken ortalama birazcık düşse de gol atmaya devam ettik kah harry kewell ile kah orta sahamızın bütünü ile, fakat yediğimiz goller hep başımıza bela oldu. galatasarayımızdan ara transfer sezonunda yeni heyecanlar ve sürprizler bekliyoruz.

    not: barcelona örneğini kişisel bir sempatiden* ziyade günümüz itibariyle dünyanın en başarılı kulübü olduğu için verdim. pekala diğer başarılı kulüpler de incelenip kıyaslanabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın