• 9
    tevfik fikret ve erdoğan teziç gibi değerli insanların zamanında bulunduğu makam..

    ilk önce bilgi kirliliğini önleyelim.
    galatasaray lisesi , galatasaray üniversitesi altında yer alan , fransız hükümetininde bulunduğu bir protokole bağlı , galatasaray eğitim vakfı ile bağları bulunan bir kurumdur. bu anlamda milli eğitime bağı özel vakıf üniversitelerinkine denktir diyebiliriz. yani galatasaray üniversitesi dekanı en tepede yer alır. ne yazık ki üniversite rektörlerini cumhurbaşkanı atadığı için özerkliğini yitirmiştir. esas problem kaynağı rektörlüktür.

    lise müdürü geleneksel olarak lise mezunu olur ama şartta değildir.

    lise müdürü tüzük itibari ile galatasaray yönetim kurulu doğal üyesidir. ama bu sembolik olup uzun yıllardır lise müdürleri bu toplantılara katılmayıp dışarıda kalmayı tercih etmişlerdir.

    bu göreve getirilmesi planlanan vahdettin bey, galatasaray lisesi mezunu, babadan fenerli, fenerbahçe klübü üyesi bir tarihçi akademisyendir. bu görev için düşünüldüğünü öğrenince fenerbahçe kulübü üyeliğinden istifa edip galatasaray kulübü yönetim kurulu toplantılarına ve yönetim mekanizmasına katılmayacağını beyan ve taahhüt etmiştir.

    camiadan 3 konuda müdürlüğüne itiraz vardır:
    -muhafazakar milliyetçi akademik çizgisinin çağdaş galatasaray lisesi için ıygun olmayabileceği,
    -fenerbahçeli olması,
    - bir orta eğitim kurumunu yönetme ve ileri taşıma konusunda ki eğitimci bilgi ve tecrübe eksikliği.

    görülüyor ki bu karar , fatih terimin haksız cezalandırılması gibi, bir başka galatasaray’ın hassas olduğu sinir uçları ile oynama girişimidir. ve yanlıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın