resim
Mariano Ferreira Filho
Takım:Atlético-MG
Mevki:Sağ Bek
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Brezilya
  • 1638
    mariano ile linnes’i, hatta galatasaray’da oynayan x futbolcu ile bir diğerini kıyaslamak asla doğru değil. galatasaray almışsa her futbolcu değerlidir. kıyaslama ancak, rakibe, oynanan lige ve şartlara göre yapılabilir.

    fatih terim linnes’in lisansını yarım devre için dondurmuştur ve bence bu kararı çok zor vermiştir. ancak karar kesinlikle doğrudur. çünkü önümüzde şampiyonlar ligi maçları var. şampiyonlar liginde linnes bize savunmada yararlı olabilir ama hücumda mariano kadar yararlı olamaz. mariano hem isabetli orta yapma hem de uzaktan şutlarla gol yapma açısından linnes’den bir tık daha iyi. biz cl’de, bruge maçı hariç tamamen kendi sahamızda oynayacağımız maçlara odaklanacağız. yani hücum oynayacağız. bu açıdan mariano’nun daha gerekli olduğu tartışmasızdır. unutmayalım şampiyonlar liginde bir galibiyet 2,7 m euro ve diğer gelirlerle bu rakam 5 m euro.

    üstelik şener gibi belki de mariano’dan formayı alabilecek bir alternatif de var. fatih terim bence, devre arasına kadar mariano ve nagatomo’dan en yüksek verimi almak için uğraşacak, beklentiyi karşılayamayan devre arasında kızağa çekilecek. zaten bir yıllık sözleşmeleri kalan bu ikili ile sezon sonunda büyük ihtimalle yollar ayrılacak.

    yani karar doğru, linnes dört ay sabredecek. maalesef...
App Store'dan indirin Google Play'den alın