resim
Mariano Ferreira Filho
Takım:Atlético-MG
Mevki:Sağ Bek
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Brezilya
  • 1635
    zamanında eleştirdim diye ofsaytlayanlarca çöp ilan edilmiş futbolcu. arkadaşlar mariano çöp falan değil. galatasaray kadrosundaki en iyi bek oyuncusu bu adam. mariano’nun girdiği kademelere ne linnes girebiliyor ne de nagatomo. savunmada pozisyon alma hatası yaptığını bir kere bile görmedim. ama mariano’dan iyi olduğunı iddia ettiğiniz linnes sık sık pozisyon hatası yapıyor. hücumu zaten konuşmaya bile gerek yok.

    bu adamın tek sorunu yaşlılık. hem oyun kuracak, hem bindirecek hem de savunma yapacak enerjisi yok. defansta bazen bu yüzden biraz boşveriyor ama iş yükü azaltıldığında gayet iyi performans verebilir. adam taş gibi topçu çünkü. ama taraftar linnes aşkından mıdır bilinmez adama kafayı takmış vaziyette. iyi savunma yaptığı maçtan sonra bile savunması eleştiriliyor. kayseri maçı savunması eleştirilecek ne yaptı hala çözemedim mesela.

    ben bu adamı en dokunulmaz olduğu zaman eleştirdim. çünkü yeni gelmişti ve bana göre mariano’nun o kadar fiziksel düşüşteki oyuncu ile beraber transfer edilmesi dev bir planlama hatasıydı.

    ama dediğim gibi bu adamın tek sorunu enerjisinin o kadar çok iş yapmaya yetmemesi sonucunda zaman zaman gevşeklik yapması. ancak bu durum kadromuzdaki en iyi bek oyuncusu olduğu gerçeğini de değiştirmiyor.

    nasıl kafa takıldıysa adama iyi oynadığı maçtan sonra bile gömülüyor. ben şahsen mariano üzerine bir planlana yapmam. ama elimdeki bek rotasyonu buysa 1 numaraya da gözüm kapalı mariano yazarım. dinamizm ve çabukluk dışındaki her özelliği linnes’ten fersah fersah önde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın