resim
Alex Nicolao Telles
Takım:Al-Nassr
Mevki:Sol Bek
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Brezilya
  • 3147
    kendisi hakkında çok önemli bir handikap var. bu handikap onun büyük takımlara transferini engelliyor. malesef savunma anlamında çok da yetenekli ve gösterişli değil. hatırlayın, bizde oynadığı 2014 ve 2015 yılları arası çokça eleştirdik bu yönüyle. savunmayı belli bir mesafede tutan takımlar için, karşılaşılması muhtemel ani ataklarda tam bir tehlike. hatırlayın porto maçlarını geçen sene, aslında her iki porto maçı da bu adamın ne olduğu konusunda bize büyük ipucu veriyor. her iki porto maçında da asist yaptı, biri kornerden marega'ya, öteki arena'da felipe'ye. orta, pas ve duran top becerisi muazzam. ama bir de defans kısmına bakın, bizim cl'de en iyi maçlarımız bence porto maçlarıydı. dışarda onyekuru, feghouli, sinan ile iyi pozisyonlar bulduk. bunlardan en az yarısı telles'in savunma zaafiyetlerinden geldi. iç sahadaki maçta da rodrigues eren'e asisti onun bölgesinden yaptı, ki karşılayamadı bile doğru düzgün. ilk porto maçını hatırlayın, onyekuru'nun getirip sinan'ın penaltı yakınlarında kaçırdığı çok net bir pozisyon vardı, savunmaya çarpıp kornere giden, o da aynı şekilde telles bölgesini savunmayı unuttuğu için olmuştu.

    benzer bir handikap carole'de de vardı, onun da bir üst seviyeye çıkmasını engelleyen şeylerden birisi buydu, diğeri bir gözünde taşıdığı talihsiz görme kusuru. yoksa carole benfica'da oynayıp, bayern scoutlarının listesine düşen, telles de porto ve inter yapıp, milli takım oyuncu havuzunda her daim olabilecek bir oyuncu olamazdı.

    2010'lu yıllardan bu yana bek pozisyonu için çok iyi transferler yaptık, elbette bütçemiz ve gücümüz dahilinde. alabileceğimiz en iyi adamları getirdik ve belli bir performansı, belli bir süre aldık. eboue de, telles de, carole de, mariano da, yuto da, linnes de; kısaca hepsi futbol scoutlarının listesinde yer alan, ya da bir dönem yer almış, potansiyeli vasatın üzeri isimlerdi. kimini gençken aldık, kimini 30'undan sonra. fakat istisnasız hepsi bir yere kadar iyi performans verirken, bir yerden sonra düşüşe geçtiler. bu durumun sebebi de, bir, potansiyellerinin bundan daha yukarı çıkmalarına engel olması, iki, yaş ve sakatlık dolayısıyla performans düşüşü.

    telles için de bunlar geçerli. o defans işini, top rakipteyken pozisyon alma eksikliğini gideremediği sürece asla chelsea, atletico, bayern, psg, juventus gibi takımlarda oynayamayacak. her ne kadar ben pek olası görmesem de, yarın öbür gün belki pahalı bir transfere imza atabilir, hala çok geç değil. ama en iyilerinde, sürekli olarak oynayamaz. bir senelik inter deneyimi oldu, onda da zaten bu kusurları iyice gün yüzüne çıkınca vazgeçildi. bu saatten sonra da defansif olarak çağ atlayacak değil, hep böyle olacak.

    naçizane düşüncelerim bunlar, telles'in neden büyük bir transfer yapamadığından bahsettim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın