resim
Emre Belözoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:43
Uyruk:Türkiye
  • 4239
    bu çubuklu tosun’u durdurmak ve etkisiz hale getirmek çok kolay. nasıl mı?

    -uzun pas atmasına engel olarak.

    bu kadar basit mi evet bu kadar basit. emre adam eksiltme yeteneği olan bir futbolcu değil. yani önüne set çeken rakibini çalımla geçmesi nerdeyse imkansız. o zaman ne yapıyor? ya uzun pas atıyor ya da yanlara oynuyor. yanlara oynadığı zaman etkisi neredeyse sıfıra iniyor. çünkü verkaç da yapamıyor ve olduğu yerde dönüp duruyor.

    peki emre belözoğlu’nu bu kadar efsaneleştiren özelliği ne? çok isabetli uzun paslar atabiliyor olması. gerçekten önü açıksa, topu 30-40 metreye eliyle koyar gibi atıyor. bunda rakip takımın savunma dengesini bozuyor. o zaman emre belözoğlu’nun uzun pas atmasını engelleyen takımlar fenerbahçe’yi çok kolay bozguna uğratır.

    beşiktaş’ta quaresma’nın topu aldıktan sonra hızlanacak boş alan bulduğunda çok etkili olduğu anlaşıldıktan sonra bütün takımlar quaresma’yı durdurdu. bazı istisnai takımlar hariç bunu başardılar. işte emre belözoğlu'nun ilacı da “önünü kapatmak ve uzun pas atmasını engellemek”

    bu çok mu zor? hayır bence oldukça kolay. çünkü yukarıda da söylediğim gibi adam eksiltemiyor ve ver-kaç yapamıyor. isabetli uzun pas atmasını efsanemiz hagi’den öğrendi burası kesin. ancak pas opsiyonu olmadığında hagi adam geçebiliyor, ver-kaç yapabiliyordu. çubuklu da o özellikler yok çünkü bacakları çok kısa.

    yani kısacası, nagatomo’nun (hatta denayer ve linnes’in de) tüm maçlarda topu aldığı anda, önündeki alanı kapatıp topla hızlanmasını engelleyerek quaresma’yı bitirmesi gibi, uzun pas atmasına engel olarak da çubuklu tosun’u bitirmek bence mümkün.

    aynı şey beşiktaşlı caner erkin için de geçerli. caner erkin de ceza alanı içine yaptığı etkili ortalarla gol attırıyor. savunması çok zayıf ve sırf bu nedenle italya’da iki ay bile tutunamadı. caner erkin’in de ceza alanına orta yapmasını engelle etkinliği sıfıra iner. çünkü caner de çalımla adam eksiltemiyor, ver-kaç yapamıyor.

    kısacası emre de caner de, iyi bir futbolcu’da bulunması gereken on kriterden sadece biri mükemmel, diğer kriterler açısından ise çok zayıflar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın