resim
Radamel Falcao García Zárate
Takım:Millonarios
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Kolombiya
  • 3309
    sözleşmesi bir tek bana mı normal geldi, merak ettiğim oyuncu. ben transfer haberleri çıktığında maliyeti yüzünden alınmasın diye fikir beyan etmiş biriyim. biraz da bunu diagne'nin erken satılacağı ve bonservise para verebileceğimiz düşüncesiyle yapmıştım. ama bunlar olmayınca kendisi biraz zorunluluk haline geldi. buna rağmen olurdu olmazdı tartışırız ama kardeş falcao'yu almak istiyorsan zaten bundan daha ucuza olmaz. muhtemelen feghouli ve belhanda'nın maaşları bile bonuslarla 5'e yaklaşıyor, belki de geçiyordur.

    falcao'ya 5 garanti verilmiş. ama ondan sonrası hepsi performansa bağlı. 29 maç oynarsa artı 1.6 milyon euro alıyor. e abi falcao bu yıl 29 maçı geçerse zaten istikrarlı oynuyor demektir. istikrarlı oynayan falcao'da golleri sıralıyor demektir. yani şu aşamada 6.6'yı istikrarlı bir falcao'ya veriyorsun demektir.

    ligde kazanılan her maç için 20 bin euro. 25 maç kazansan 500 bin euro eder. ama aynı zamanda şampiyonluk da demek olur. 200 bin euro şampiyonluk primi zaten normal.

    yani galatasaray ligde şampiyon olursa falcao'ya vereceği para yaklaşık 7.5 miyon euro oluyor. ama dediğim gibi şampiyon oluyor.

    uefa organizasyonu başarı bonuslarını hele hiç saymıyorum. uefa organizasyonlarında galibiyet başı 35 bin euro denmiş. galibiyet başına 2.7 milyon euro aldığın yerde bu paranın 35 bin euro'su herhalde falcao'ya verilir. yeter ki avrupa'da maç kazan. zaten en fazla avrupa ligi'nde 15 maç, şampiyonlar ligi'nde 13 maç oynayabiliyorsun. tüm maçları kazansan 500 bin euro.

    avrupa ligi'ni kazandıktan sonra 700 bin euro senin köpeğin olsun.

    en güzeli de şampiyonlar ligi'nde tur başına verilen bonuslar ve kupayı kazanırsak verilecek 4 milyon euro. ulan biz şampiyonlar ligi'ni kazanmdıysak zaten siz kıçınıza tencere kapağı bağlayıp gezer haldesinizdir.

    yani sizin anlayacağınız bahsettikleri yıllık 7.5 milyon euro ve üzeri parayı bu adama veriyor olduğumuz durumda zaten biz keseyi çoktan doldurmuş olacağız. allah korusun ligde ve avrupa'da başarısız olursak vereceğimiz paranın 6.5 milyon euro civarlarını geçeceğini sanmıyorum. bu da bonservissiz falcao için normal.

    benim baştaki eleştirim ise neredeyse hiç yatırımlık oyuncu almayıp yaşlı oyuncuların üzerine falcao almak ile ilgili. yoksa rol olarak takımın geri kalanının yaş ortalaması ve maaş baremi düşük olduktan sonra bir kaç tane yıldız oyuncu olması zarar değil aksine yarardır. ama ffp sorunu nedeniyle biz bunu yapamadık. umarım seneye diagne 13 milyon euro'ya gider de takımı gençleştirmeye başlarız.

    edit: yalnız bunlardan daha önemlisi falcao'nun sözleşmesi nasıl bir gazetecinin eline geçiyor. kulüp bununla ilgili açıklama yapmalı. ilgili gazetecinin haberi doğruysa sözleşmenin nasıl ele geçirildiği araştırılarak hukuki süreç başlatılmalı. yok haber yalan ise hem kamuoyu aydınlatılmalı hem de bu yalan haberi yapanlar dava edilmeli. ben de şahsen doğruluğuna inanmıyorum.

    https://m.aksam.com.tr/...anacak/haber-1002877
App Store'dan indirin Google Play'den alın