• 33
    süperlig için elzemdir, zira türk hakemler rezil durumdadır.

    bunu ifade ederken çoğunun art niyetli olduğunu göz ardı ediyorum ve sadece forma bakarak değerlendiriyorum.

    var uygulamasına rağmen doğru karar vermekten acizler. ekrandaki pozisyonu tekrar tekrar izleyip yine hata yapıyorlar. demek ki izledikleri şey hakkında bir fikir ya da bilgileri yok.

    diğer yandan bütün kritik kararların içinde var uygulaması bulunuyor. bunun anlamı var'sız karar verecek kapasitesileri de yok donanımları da. yani bunlar hakem değil; havadan para kazanıyorlar.

    var'a bu kadar bağımlı olmaları utanılacak bir şey mi? türk hakemler için öyle, çünkü yeri geliyor üç metre önündeki apaçık pozisyonu gör(e)miyor ve hoop var'a gidiyor. kör bunlar. korkak bunlar. yanlış çalarım da var düzeltir diye korkuyorlar. korkudan maç yönetemiyorlar.

    en önemsiz maçlarda bile ortalama 3-4 defa var'a ihtiyaç duymak bir hakem için utanılacak bir şeydir.

    özgüvenleri yok. iş ahlakları yok. hemen hemen hepsinin tuttuğu takım belli. atamalar yapılır yapılmaz üzerlerine baskı uygulanıyor ve bundan asla rahatsız değiller. kabullenmişler ve alacakları paraya bakıyorlar. gocunan yok. bu şartlarda doğal olarak kendini geliştirme gibi bir amaç da olmuyor.

    tecrübeli, bilgili, kendine güvenen, gördüğünü korkmadan çalabilen; kısacası hakemlik yapabilecek yetenek ve donanımlara sahip insanları, yabancı hakemleri maçlarımızda görmek istiyorum.

    günümüz türkiye'sinde hayal fakat olması gereken budur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın