• 165
    son yillarda izledigim en zevkli süperlig müsabakarlindan bir tanesi idi. kayinpederler (fanatik fenerli) bizde ve mecburen maçi izlemek zorunda kaldim. iyiki de izlemi$im. hem feneri, hem de trabzon'u degerlendirme $ansim oldu.

    fenerbahçe:
    emre b. ile bamba$ka bir kimlige bürünmü$ler. ileride basiyorlar, topu çabuk kazanip, çabuk oynuyorlar. ancak orta sahayi geçen her top kalelerinde tehlike olu$turuyor. geri dörtlüleri evelere $enlik. hasan ali'nin daha en az 1 ay sakat olup, bir ayda tempo tutmasi gerekecegini varsayarsak fenerin gol atamadigi maçlarda daga ba$i çok yanar. öte yandan fener daha ofansif bir ekib havasinda idi ancak bu maçta öyle gözükmesinin bir diger sebebi de trabzon'un yorgun olmasi. normalde farka gitmesi gereken maç 1-1 sona erdi. burada ts kalecisi ugurcanin olaganüstü performansinin yani sira muriq'in ba$arisiz vuru$lari ile birlikte rodrigues'in bencilligi de önemli rol oynadi.

    trabzonspor
    aek maçinda yorulan ve 60-70den sonra dagilidir dedigim trabzon, birden açildi ve yorulan fener kar$isinda pozisyonlar bulmaya ba$ladi. trabzon'un afrikalilari tam bir bela. bitirici bir forvet takima çok $ey katar ancak rakipleri fenerbahçe gibi ts'un da geri dörtlüsü vasatin altinda. dün tarihi fark kaçti.

    ayriyeten gayet centilmen bir müsabaka oldugunu söyleyebilirim. ilk yari dirar ve avdijaj arasinda bir elektriklenme oldu fakat firat iyi müdahele etti. tarti$mali pozisyon olmadi diyebilirim. 2 pozisyonda 2 takim da penalti bekledi, firat var'a bile gitmedi. kendisi adina son yillarin en iyi maçlarindan bir tanesi idi diyebilirim. burada tabii ki ts'un ceza sahasi ve önünde çok dikkatli olup faul yapmamasi büyük bir etkendi.

    tek tek deginecek olursam:

    iki takimin kalecileri de ortalamanin üstünde. bilhassa ugurcan gerçekten iyi bir kaleci.

    dirar: mecburiyetten sol bek oynuyor ama çok saç ba$ yoldurur

    ozan tufan: dirar'dan daha iyi gözüktü bekte ama asil yeri olmadigi için yerini kaybediyor

    jailson & zanka: falcao bunu begendi *

    emre: daha ne kadar oynuycan lan?! belli ki $ampiyon olup futbolu birakmak istiyor ancak vücudu artik yeter diyor. 70'den sonra emre çikmali, yoksa agir bir sakatlik geçirebilir. zira dün 20lik yusuf sari'yi kovalayayim derken arka adelesinden oluyodu. karakter olarak 5 para etmese de, büyük profesyonel. 39 ya$inda hala 60-70 dk bu seviyelerde oynayabilmesi büyük ba$ari. takdiri hak ediyor.

    sörloth, ekuban, nwakaeme: tehlikeli adamlar. tam görev adamlari. bunlara bir de sturridge eklenecek.

    kruse: göze batan oyunculardan bir tanesi idi. takim oyununu çok iyi biliyor. 9.5 dedikleri bu sanirim. son vuru$lari zayif fakat.

    vedat: dün yakaladigi pozisyonlari diagne gole çevirirdi diye dü$ünüyorum.

    rodrigues: seyirci destedi ile havaya giriyor fakat hala bencil. dün bir pozisyonda kaleye vurmak yerine kruse'yi dü$ünse bugün fener ile fark 3 degil 5 olacakti.

    deniz türüç: vasat, hatta altinda. almamiz için hiç bir sebebimiz yokmu$, iyiki de almami$iz.

    dogan erdogan: samsunda yeti$ip avusturya'nin lask takimina transfer olmu$, ordan lask ile 1. lige yükselip kiraladiktan sonra trabzon'un yolunu tutmu$. bence bu çocugun adini bu yil sik sik duyacagiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın