• 753
    muslera mariano serdar maicon nagatomo fernando ndiaye rodrigues onyekuru belhanda eren
    geçen sene ilk yarıdaki kadromuz genelde bu şekildeydi. önce stoper ikilisini değiştirdik devre arası, sonra rodrigues satıldı feghouli yerine monte edildi ve eren yerine diagne geldi.

    bu 4 değişiklikten sonra sene sonu orta göbek 2liyi yollayıp yerine 2 kiralık getirdik, onyekuru yerine de babel geldi, forvete de bugün itibariyle diagne yerine falcao geldi. kaleci ve 2 bek dışında geçen sene bugünlerdeki 11den değişmeyen oyuncu yok ve bu arada da 3 kupa aldık.

    2 beki de yakın tarihte değiştirmemiz kaçınılmaz olacak ve belki de 2 sene dolmadan 11 oyuncunun 10u değişecek. bu sirkülasyon kadro gençleştirilerek yapılsaydı uzun bir süre o kadroyla devam edebilirdik ama bonservisiyle gelenler 30 ve üzeri, kiralıklar da nzonzi dışında tek sene.

    maalesef bu değişim şekli sürdürülebilir gözükmüyor, ligde başarısızlık durumunda cl ve lig şampiyonluğu olmayacağı için ciddi bir gelir kaybi yaşanabilir ve elinde 30 yaş üstü bonservis alamayacağın çok adamın olduğu için bu döngü daha düşük bütçeli ve muhtemelen daha kalitesiz sürer.

    luyi-marcao şu an form durumları kötü olsa da para edebilecek potansiyeli yüksek transferler. falcao tarzı adamlar her zaman buyursun gelsin ama kadro kurarken de ileride gerekebilecek durumlarda paraya çevirebileceğimiz oyuncularımız da olmalı. 30 yaş üstü ve kiralıklarla takım kağıt üzeri değeri yüksek dursa da bize maddi anlamda en ufak katkı sağlamaz, başarı gelirlerimiz düştüğü zaman ve yaşı gelenler gittiğinde yerine benzer kalitede yeni birilerini bulmak epey zorlaşır.

    umarım planlamalarımızı takım birkaç sene birlikte oynayacakmış gibi düşünerek yapmaya başlarız,aksi takdirde günü kurtarmaya çalıştıkça geleceğimizi çok riske atıyoruz ve geri dönüşü zor bir yola doğru ilerliyoruz. örnek olarak 3 sene sonraya bakarsak bu takımdan o güne yaş itibariyle kalabilecek olanlar okan koçuk, şener, ahmet çalık, ömer bayram, emre taşdemir, luyindama, marcao, belki belhanda-feghouli ve altyapıdan çıkan kardeşlerimiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın