resim
Radamel Falcao García Zárate
Takım:Millonarios
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Kolombiya
  • 2942
    gerçekleşme ihtimali gün geçtikçe kuvvetlendi, kuvvetlendi ve sonunda galiba gerçekleşti.

    açıkcası karşı olduğum tarzda bir transfer. 3 sene için 18 milyon eu para ödeyeceksek bunun 15 milyonunu bonservise 1 milyonunu da maaşa ödemeyi tercih ederim. bu şu demek, genç futbolcu alacaksın. klüpten gönderirken de en azından alırken ödediğin 15'i geri kazanacaksın. tabi galatasaray'ın durumu da malum, uefa ile yapılan anlaşma var. yanılmıyorsam 2 sene daha uefa denetiminde olacağız. dolayısıyla bonservis ödeyemediğimize göre falcao transferi borcu büyüyerek kapamak adına güzel bir çözüm. zira performansı ile maaşını çıkarabilecek bir isim.

    transferine karşıyım dedim ama şunu da söylemek isterim ki atletico madrid'deki falcao benim için ideal forvetin tanımıdır. yani en iyi zamanki falcao'yu drogba'ya tercih ederim. peki ronaldo'dan 1 yaş küçük falcao atletico madrid'deki haline ne kadar uzakta? ben en az %80 performans verebileceğini düşünüyorum en azından ilk senesinde. tabi sakatlık yaşamadığı taktirde. fakat ironik adıyla süperlig'imizin kalitesi düşünüldüğünde atletico madrid'de verdiği performansın üzerine çıkması da mümkün.

    falcao her şeyden önce gol atılabilecek her yerden gol atabilen bir adam. yani topu alıp adam eksilterek uzun mesafeler katedemez ama top ayağındayken çaresiz değildir. hatta çoğu zaman rakipler çaresizdir. çünkü önünü çok iyi boşaltır ve kaleyi gördüğü yarım salisede golü getirecek vuruşu yapar. bitiricilik fm tabiriyle 20. üstelik ceza sahası içinde kısa mesafe driblingi de hiç fena değildir.

    ancak bundan da öte bu adam bir oyun kurucu. yani top ayağındayken takımdaki en iyi asistçi haline gelir.

    kafa vuruşları kusursuzdur ve müthiş bir hava hakimiyeti vardır. boyuyla değil, o kadar doğru koşu yapar ki çıkar ve o topa vurur. yani forvetteyken çok sayıda kafa golü atacaktır. ama mesela defansif kornerlerde drogba kadar savunmaya katkı veremeyecektir.

    kolay top kaybetmez.

    penaltı kaçırmaz.

    markajı oyun stili dolayısıyla mümkün değildir.

    fransa'da takip edemedim pek ama temposu atletico madrid'deyken yüksek bir oyuncuydu. herhalde bizim ligde de zorluk çekmeyecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın