resim
Mustafa Öğretmenoğlu
Görev:Video Yardımcı Hakem
Yaş:46
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 101
    30 ağustos 2019 kayserispor galatasaray maçının ardından, türk futbolunda yıllardır bulunan ''hakem, bir taraf aleyhine önemli bir karar verdiyse aynı takım aleyhine bir sonraki pozisyonda doğru bile olsa o önemli kararı vermemelidir.'' düşüncesine kurban giden hakemdir.

    öncelikle şunu söylemek lazım ki maça çok kötü başladı. ilk 20 dakika resmen düdükleriyle oyunu oynatmadı. bunun dışında ilk yarıda kayseri'nin sert oyununa resmen müsaade etti. pedro henrique isimli arkadaş ilk sarı kartı çok daha erken görmeliydi.

    büyük kararlarına gelirsek de bence hepsi doğruydu. penaltı penaltıydı. ilk sarısı gayet net olan abdennour'un penaltıya sebebiyet veren eli de sarı kartı hak ediyordu. zaten çoktan kart görmesi gereken henrique'nin var'ı göstererek gördüğü ilk sarı kart ve sonrasında kontrolsüz girişiyle mariano'yu indirdikten sonra gördüğü kart da doğruydu.

    emre'nin rakip topu kullanacakken topa dokunarak gördüğü sarı kart da doğruydu ki kendisi de itiraz etmedi. emre'nin 2. sarı kartını ise dikkatli izlemek lazım. emre topu kaybediyor, faul bekliyor ve düdük gelmedikten sonra hemen rakibi indirmeye gidiyor. emre'nin oradaki niyeti net şekilde rakibi indirmek ve beceremese de teması var. burada hakem emre'nin niyetini fark ettiği anda kartı çıkartıyor zaten. ayrıca emre'nin rakibine gitmeden önce hakeme bir de el sallaması var. yani emre amatörlük üstüne amatörlük yapıyor.

    yediğimiz 2. golde de bence golü iptal edecek kadar bir faul yok. çoğu duran topta olan şeyler. o golü iptal etmedi diye kızmam açıkçası. bizim attığımız gol öyle bir durumda iptal edilse bence sözlükteki birçok yazar çok sinirlenirdi.

    sonra umut bulut'un biz oyunu başlatırken kart gördüğünü ve hiç itiraz etmediğini görüyoruz. muhtemelen golden sonra sarı kartı hak edecek bir şey yaptı ki çok rahat bir şekilde kartı kabulleniyor. sonrasında da net şekilde ömer'i çekip düşürerek 2. sarıyı görüyor.

    uzatma olayında da sadece yediğimiz golde dakika zaten 90'dan 93'e geldi. millet hala bizim golü 99. dakikada attığımızı falan söylüyor. ne olacaktı ya? var'da uçup giden süreye rağmen çat diye 98'de bitirecek hali yoktu.

    son olarak da ofsayt pozisyonlarına orta hakemler karar vermiyor arkadaşlar, artık şunu anlayalım. buna önceden yan hakemler karar veriyordu, şu an ise var karar veriyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın