• 76
    ofansif anlamda güçlü yönleri olan belçika takımı. eşleştiğimiz için son iki lask linz maçını seyrettim. ufak da notlar çıkarttım kendimce.

    genellikle 4-3-3 şeklinde oynuyorlar. sağ ve sol kanatta oynayan oyuncuları çok hızlı olmasına karşılık fırfır kanat değiller. net şekilde kanat forvet olarak oynuyorlar. yani ileri üçlünün defans katkısı yok denecek kadar az. ancak rakip defansı yıpratacak nitelikte oynadıklarını görmezden gelmek tehlikeli olur. şakaya gelecek ya da küçümsenecek oyuncular değil.

    mats rits'i çok beğendim. defans ile hücum bağlantısını bu oyuncu üzerinden kuruyorlar. iyi top dağıtıyor. öncelik olarak bu oyuncuya baskı yaparak iyi top dağıtmasını engellemek gerekiyor. daha önce duyduğum vormer da ise çok bir ışık göremedim ben(son iki maça istinaden).

    bence en zayıf yönleri defans. sol bekte genç bir çocuk oynuyor. toy, kolay top kaybediyor ve güvensiz oynuyor. sağ bekte oynayan mata da ise ortalama bir performans var. benim kendisinde dikkat ettiğim en iyi özelliği ters kademesi ve ilk müdahalesi. stoperde mitrovic'i görmek çok güzel. kendisini beşiktaş'tan hatırlıyorum zaten. kesinlikle büyük takım futbolcusu değil. defansın en zayıf halkası olabilir. kalecisi mignolet. tecrübeli ve kaliteli bir kaleci. ancak sağlam defansın yoksa her kaleci gibi çaresiz kaldığı anlar oluyor.

    kısacası iyi analiz edilirse rahatlıkla puanlar alınacak takım. ancak küçümsenecek ya da kesin yeneriz diyebileceğimiz bir takım değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın