• 3
    avrupa'da, kupa 1'de yakın tarihe kadar az sayıda maçta farklı mağlubiyetler almıştık. aklıma gelenler; manchester deplasmanı'nda 4-0'lık mağlubiyet, dortmund deplasmanında 4-1'lik mağlubiyet ve chelsea'ye iç sahada kaybedilen 5-0'lık maç. bir de çok uzun yıllar önce münih ve milan maçları var; ama çoğumuz o dönem portakalda vitamindi, onları saymıyorum.

    ancak 2013-14'te,real madrid'den iki maçta 10 gol yenmesi, 2014-15'te dortmund ve arsenal ile eşleşilen grupta her iki takımla oynadığımız 4 maçta 4'er gol yenmesi avrupa arenasında camiada özgüven kırılmasına yol açmış olabilir. özellikle arsenal deplasmanında durum çok daha acı bir hal alabilirdi; hepimiz hatırlıyoruz. ayrıca bu dönemde astana gibi rakiplere karşı üstünlük kuramıyor olmamız da kimlik bunalımına yol açtı. geçen yıl da şampiyonlar ligi arenasında denk gelebilecek en kolay gruplardan birinde yaşanan hüsran, tuzu biberi oldu.

    tekrardan eski kimliğini kazanıp taraftarının geleceğe daha umutlu bakmasını sağlayacak olanlar da futbolcular ve teknik heyettir. her şey onların elinde. ancak şu atmosferde, son 25 avrupa maçında 2 galibiyeti olan bir takımın taraftarına psg ve real madrid gibi iki rakipten neden korkuyorsunuz demek fazla iyimserce geliyor.

    inşallah 1993'te manchester deplasmanında yaptığımız gibi herkesi utandıran bir performans sergileriz. ancak o hırsı, o arzuyu, o ışığı da göremiyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın