• 17
    2010 dünya kupasına katılarak fifa'yı ve yayıncı kuruluşları mutlu eden takım. zira cristiano ronaldo'nun olmaması pek de hoş olmazdı. futbolseverler bu yaz yine lionel messi vs cristiano ronaldo olayına girecek. hele bir de portekiz-arjantin maçı olursa tadından yenmez.

    portekiz, eleme grubunda danimarka'nın arkasında kalarak bosna hersek ile baraj maçı oynamak durumunda kaldı. ilk maçta bosna'nın birkaç topu direkten dönmeseydi rövanşta zor anlar yaşayabilirlerdi ama play-off'ta çok da zorlanmadan güney afrika vizesini aldılar.

    yakın dönemde 2002 ve 2006 dünya kupalarında boy gösteren portekiz 2002'de güney kore, amerika ve polonya'nın bulunduğu grupta son maçta kore'ye yenilerek gruptan çıkamamıştı. 2006'da ise yarı final gördüler. son 4'te zidane'ın penaltısına boyun eğdikten sonra üçüncülük maçında ev sahibi almanya'dan 3 gol yemişlerdi ve yine gizli favori olarak başladıkları bir turnuvayı şampiyon olamayarak tamamlamışlardı. aradaki euro 2004'te ise gizli favori olmaktan öte bir nevi turnuvanın favorilerindendiler. açılış maçında yunanistan'a yenilerek bir şok yaşasalar da finale kadar çıkmayı bilmişler, finalde karşılarında yine turnuvanın kangreni yunanistan'ı bulmuşlardı. sonuç malumunuz.

    2010 güney afrika'ya giderken başlarında carlos queiroz gibi enteresan bir teknik adam var. enteresan diyorum çünkü queiroz manchester united'ta uzun yıllar alex ferguson'un yardımcılığını yaptı. kısa bir dönem real madrid'i çalıştırdı. bir ara da birleşik arap emirlikleri'nde görev yapmış. ilginç bir scalası var. tek başına görev yaptığı takımlarda kayda değer bir başarısı yok. zaten portekiz de elemelerde çok sancılı anlar yaşadı. hatta yanılmıyorsam gruptaki danimarka maçında son dakikalardaki golle beraberliği yakalamasalar havlu atıyorlardı. işte bu teknik adamla brezilya, fildişi ve kuzey kore'nin arasına düştü portekiz. ve eskiden beri süregelen forvet sorunsalı devam ediyor. cristiano ronaldo, simao sabrosa, nani gibi isimlere sahip olsalarda tam anlamıyla forvet diyebileceğimiz mevkide soru işaretleri var. önceki yıllarda nuno gomes ve pedro pauleta gibi futbolcularla bu boşluğu doldurmaya çalışsalar da güney afrika'da ne yapacakları merak konusu. bunun dışında kadro kalitesine sözümüz yok. ricardo carvalho, pepe, joao moutinho, deco, bosingwa cristiano ronaldo, nani, simao ilk akla gelen isimler. yalnız az önce de belirttiğimiz gibi portekiz'in genel görüntüsü, forvet mevkii, ronaldo'nun kulüp takımlarındaki performansını milli takıma bir türlü yansıtamaması, teknik direktör queiroz ve düştükleri grup kendileri adına olumlu düşünmemizi engelliyor. grupta ne yaparlar bilmiyorum ama ben şahsen brezilya ve fildişi'nin bulunduğu gruptan çıkmalarını pek istemiyorum. bekleyip görelim...
App Store'dan indirin Google Play'den alın