resim
Mevlüt Erdinç
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:37
Boy:1.81
Uyruk:Türkiye
  • 508
    gelirse iyi bir transfer olur. tabii çok uygun rakamlara gelmesi kaydıyla. sezon başından beri anlatmaya çalıştığım bir şey var; adem büyük, şener özbayraklı, j. durmaz, geçen sene muğdat çelik, emre taşdemir... bunların hepsi mevcut piyasa koşullarında çok uygun rakamlara kadroya katılan, belirli bir tecrübede(muğdat hariç hepsi milli takım havuzunda yer alan oyuncular), türk statüsünde oyuncular. biz bu oyuncuları şampiyonlar ligi'nde schalke'ye karşı maçı çevirsinler diye almadık. bir avrupa kupası dönüşü anadolu deplasmanında oynasınlar, 3 4 kupa maçında oynasınlar diye aldık. tabii ki bu bir rekabet ortamıdır. adamlar çok çalışır, performansını arttırır, yeri gelir bir avrupa kupası maçında da oynar ama hepimiz hemfikiriz ki kağıt üzerinde sağ bek şener değil mariano, sol bek emre değil nagatomo'dur mesela.

    öncelikle ben de imkan varsa adem büyük'ü değil, emre kılınç'ı; şener'i değil, zeki çelik'i tercih ederim ve o oyuncuların zamanında kadroya katılmamasını eleştirebilirim ama günümüze dönersek; adem yerine altyapıdan ali yavuz oynasın, erencan oynasın; jimi yerine çekdar orhan oynasın demek sadece bir hayal. hayal çünkü; bu genç oyuncular bırakın süper lig'i, 1. lig seviyesinde dahi kendilerini ispatlayabilmiş oyuncular değiller. yazınca kızıp eleştiriyorsunuz ama çekdar orhan 21 yaşında ve akhisar ile ilk iki haftası geride kalan ptt 1. lig'de henüz toplamda 45 50 dakika ancak oynamıştır. bu hafta da cezalı zaten. ali yavuz tarsus idman yurdu'na kiralandı, 2. lige. recep gül, belçika 2. ligi'nde henüz forma şansı bulamadı, 4 hafta geride kaldı o ligde. gittiği takımlarda kendini kabul ettiren bir tek doğan can davas var ki o da 2. ligde bandırmaspor'da oynuyor.

    burada ismini saydığım gençler ve diğerleri gittikleri takımlarda öne çıkabilselerdi o zaman ben de adem'e, mevlüt'e burun kıvırırdım ama ne yazık ki bizim genç oyuncularımızın 2. lig seviyesinde bile olup olmadıkları tartışmalı. hazırlık maçında ali yavuz'un 2 top sürmesi bir done değildir. mertan caner öztürk de bir benfica maçında sağ kanatta çok iyiydi ama sonra ptt 1. lig'de bile sivrilemedi. bugün chelsea hücum hattında 20 ve 21 yaşında iki oyuncu oynuyor. elbette chelsea transfer yasağı aldığı için bu oyuncular şans buldular ve şu anda da çok başarılılar. ancak bir nüans var; bu oyuncular geçen sene kiralık oldukları takımların da banko oyuncularıydı. yani genç oyuncuya şans verince oynuyorlar işte, biz de şans versek bizde de oynarlardı gibi bir durum yok ortada. bu 2 genç, chelsea'de şans bulamayıp da gittikleri aston villa ve derby'de -ki ikisi de çok köklü takımlar tabii- 40'ın üzerinde maç oynadılar bir sezonda. bizim şans vermediğimiz hangi genç oyuncu, bırakın bir süper lig anadolu takımını, ptt 1. lig'de kendisini böylesine kabul ettirebildi? hal buyken mevlüt'e, adem'e burun kıvırıp da o gelmesin gençler oynasın demek hayalcilik. mevlüt yerine galatasara'da oynamaya layık olan bir gencin şu an ptt 1. lig'de takımının gol silahı olmazı lazım. çünkü mevlüt ya da adem sana gelmeyip de ptt 1. lig'de gitselerdi orada gol krallığı yarışına girerlerdi. bu iki oyuncu da oynadıkları her takımda kendilerini kabul ettirmiş adamlar. bugün erkan zengin bu yaşında hala 2. ligdeki bir takımın bir üst lige çıkmasında başrol oynayabiliyor. galatasaray a takımı seviyesindeki bir genç oyuncunun 2. ligde erkan zengin etkisi yaratması lazım oynadığı takımda.

    ben şuna inanıyorum hayatta; hak etmediği halde bir yerele gelen insanlar çoktur, kabul. ancak hak ettiği halde bir yere gelemeyen insan o kadar da çok değildir. hak ediyorsa illa ki bir yerlere gelir. geç gelir, belki hak ettiği kadar da yukarılara gelemez ama yine de bir yere gelir. bizim şans vermeyip de gönderdiğimiz hangi genç oyuncu bugün süper lig seviyesinde? en fazla 10 tane sayarsınız. onların da seviyesi tartışmaya açıktır. fenerbahçeli olsam mevlüt gelmesin gençler oynasın derim. çünkü fenerbahçe sadece son 5 yılda recep niyaz, mert günok, merih demiral gibi bu ligde her takımda ilk 11'i zorlayabilecek genç oyuncuları bedavaya kaybetti. bizim ise böyle bir örneğimiz yok. hal buyken mevlüt'e, adem'e burun kıvırıp da gençler oynasın diyemiyorum ben. çünkü bizde hak eden genç zaten formayı bir şekilde alıyor. zaten niye almasın ki? ona forma vermemek hocaya ne kazandırır ki? yıllarca berk ismail oynasın dedik; adamın seviyesi sakaryaspor, yaş 25. anıl dilaver, volkan pala şu an nerede bilmiyorum. oynarken küfrettiğimiz umut bulut ise hala süper lig'de gol atıyor. umarım anlatabilmişimdir derdimi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın