• 32
    kura tahmin etmek bana hep cok garip gelmistir. yanlis hesaplamadiysam 392 farkli kura cekebiliyoruz.(8 uzeri 3'ten ayni ulke takimlarinin oldugu opsiyonlari cikardim ama ayni ulkeli sonuclari biraz kabataslak bakarak hesapladim emin degilim).

    bu 392 farkli sonucun olasiliklari da esit degil hani. herhangi bir grup cekme olasiligimiz 1/392 degil. torbadaki takimlarin ulke dagilimlarina vs. gore degisen olasiliklar oluyor. bizim torbada temsilcisi olan ulkelerin ust torbalardaki ekipleriyle eslesme olasiligimiz diger takimlardan daha yuksek. bu minvalde lyon, psg, zenit, brugge gibi takimlari, munich-dortmund-leverkusen uclusunden en az birini, juventus-napoli-inter uclusunden en az birini gorme olasiligimiz diger takimlara kiyasla bir nebze daha fazla.

    kisacasi tutturma ihtimali cok zayif olan bir tahminden bahsediyoruz. ama bazi cikarimlarda da bulunabiliyoruz. bu baglamda yuksek olasilikli kuralar icinden soyle bir sey cekebiliriz belki:

    zenit
    napoli
    leverkusen
    galatasaray

    mesela boyle bir uclu olustuysa, zenit napoli leverkusen seklinde bir uclu ciktiysa yani, bunu cekme olasiligimiz 1/8 degil 1/5 olacak. cekim torba torba yapildigi icin ilk uc torba cekildiginde icinde rus, belcika, alman, italyan, fransiz takimlarindan en fazla olan grubu cekme olasiligimiz da en yuksek olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın