• 142
    sabah bir umutla kalkıldıktan sonra ilerleyen saatlerde bir hareketliliğin olmamasıyla birlikte gerginlik katsayılarının her geçen saat daha da yükselip umudun yerini karamsarlığa bıraktığı akşam 18'den sonra transfer yapılsa faks yetişir mi, imza yetişir mi gibisinden kaygıların ufak ufak kafada tilki kılığına girip dolaşmaya başlamasıyla birlikte saatler 20:00'ı gösterdiğinde kendimizi spor haberi almak için dahi açmadığımız* a spor'un bol olduğu kadar saçma kırmızılı ekranının karşısında buluruz. saat 22:00 olduğunda ise umutlar iyiden iyiye tükenmişken bir yönetici* çıkıp açıklama yapar ve transferi kapattığımızı belirtir. açıklamayla birlikte o eski halimizden* eser yok şimdi moduna gireriz. umutlara mühür vurulur. yangıncı taraftar her zaman yaptığı şeyi yaparken soğukkanlı kesim hemen eldekilerle napılırına bakar. medya ateşe körükle gider kemiksiz 1 hafta gündem olur. sonrasında hocanın telkinleriyle taraftara bir güven gelir.

    sözün özü, gereksiz heyecana neden olan gereksiz bir gündür.

    çünkü siz, galatasaray gibi bir takımsanız transferinizi son güne bırakmamalısınız, bırakamazsınız, aksi takdirde 3 lira edecek adama 10 lira vermek gibi gafletlere düşersiniz. sonrasında da o adamı elinizden çıkarmak istediğinizde de şekilden şekile girersiniz. planını programını yapmış hiçbir takım önüne fahiş rakamlar gelmediği sürece elindeki iyi oyuncuyu bırakmaz. tok satıcıyı oynar. siz de hevesli sincap gibi kapıdan vermeseler bacadan girip almaya çalışırsınız ki nafile bir çabadır bu.

    - sergio almaguer
    - cristiano margues gomes (cris)
    - guillermo enio burdisso
    - goran pandev
    - blerim džemaili
    - kevin großkreutz
    - ömer bayram
    - iasmin latovlevici
    - mbaye diagne
    - kostas mitroglou

    yukarıda son 10 yılda yapılan son gün transferlerinden kaç tanesinden verim alındı dersiniz. hiçbirinden.

    benim şahsi görüşüm son gün transferi yapılmaması yönünde. transfer yapmak için harcayacağınız onca eforu transfer listesine koyduğunuz oyuncuları satmada kullanıp tok satıcı rolüyle panik transferi yapan takımlara ederinin üzerinde satmak daha yerinde bir son gün stratejisi olacaktır. bugün herkesin dilinde gelmesi muhtemel falcao ve gitmesi muhtemel diagne var. ahmet çalık* gibi bal yapmayan biri arının satışı, son kullanma tarihi geçmek üzere olan yuto nagatomo(u: italyan kulüleri halen kendisine tav, ekstra olarak uzakdoğu'da ciddi piyasası var) ve mariano* gibi beklerin ilerleyen yaşlarına rağmen son bir transfer yapabilme ihtimalleri, ömer bayram gibi beklenen verim alınamayıp türkiye'de pekala pekala piyasası olan bir adamı elden çıkarmak diagne'nin gidişi ve falcao'nun gelişi kadar değerli bir hamle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın