resim
Hakan Çalhanoğlu
Takım:Inter
Mevki:Ön Libero
Yaş:30
Boy:1.78
Uyruk:Türkiye
  • 935
    söylenilenlere göre 25 ağustos 2019 udinese milan maçına 6 numara pozisyonunda başlıyor.

    https://twitter.com/...643054189072385?s=21

    şu dizilişi görünce “şerefsizim benim aklıma gelmişti” dedim. geçen hafta arkadaşlarla fifa oynarken ben de hakan'ı o mevkiye koymuştum. (benim aklıma gelse ne olacak anca fifa’da uygularım.)

    hakan yıllardır sol kanat ve forvet arkasında ondan beklenilen oyunun altında oynuyor. şut yeteneğine bir şey diyemeyiz elbette ama şut imkanı bulamıyor. şutu hızlı da çıkaramıyor çünkü bacakları uzun. hakan ile ilgili yapılan yorumlarda da genelde “kendine şut imkanı yaratmayı öğrenmesi lazım” deniliyor ama hakan gibi dribling yeteneği fazla olmayan, oynadığı mevkiler için hantal kalan bir futbolcu için o imkanları oluşturmak da kolay değil.

    merkez orta sahada, özellikle de 6 numara da bu şut imkanını daha fazla bulabilir. kaldı ki şut imkanını bulamasa bile rakip takımlar o imkanı vermemek için savunma genişliğini açmak zorunda. bu durum da takım arkadaşları daha rahat oynar. ayrıca hakan uzun paslarda da başarılı. özellikle kontra atak için isabetli ve kaliteli paslar atabilir. ofansif orta saha için çevikliği yetersiz ama 6 numara için gayet yeterli bence.

    tabii altyapıdan beri ofansif rollerde yer alan bir oyuncunun bir anda bu pozisyona uyum göstermesi zor. hele ki serie a düzeyinde. ama bence hakan bunu başarabilirse çok daha değerli bir oyuncu olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın