• 676
    hala neden "türk insanının gözü" gibi bir saçmalıkta ısrar ettiğini anlayamıyorum insanların. kobe bryant, amerika birleşik devletlerinde de bir idoldür. nba takip eden her kime sorsan ve kobe haterı dahi olsalar sana bunu söyleyeceklerdir. bilemiyorum amerika birleşik devletlerine gitmiş veya yaşamışlığı var mı üstteki arkadaşın ancak bu söylediklerim tecrübeyle sabittir.

    son 4 sezonunda playoff dahi yapamamış gibi bir anlamsızlık öne sürülmüş şimdi de, ondan sonra da clevelanddaki kadroyu gösterip ne kadar kötü bakın demiş. birincisi lakers batı konferansında olduğundan her türlü playofflara kalması çok daha zordur, ikincisi lakers pacific divisionu'nda olduğundan ve aynı divisionda gsw olduğundan playofflara kalması bir o kadar daha zordur, üçüncüsü kobenin oynadığı son 2 sezonda takımında jr smith, tristan thompson hatta delly ayarında dahi kimse yoktu ve takımdaki en iyi oyuncu jeremy lin idi. dolayısıyla bu argümanlar tamamen saçmadır ve aksine lebron james'in çok daha fazla yardım aldığının göstergesidir. keza lebron james son sezonda kuzma, ingram, ball gibi ortalama hatta ortalama üstü denebilecek oyuncularla oynamasına rağmen playoff yapamamıştır.

    tim duncan şampiyon oldugu zamanlarda ise takımda tony parker, ginobili, robinson, kawhi gibi üst düzey all-star isimler vardı. bu onun başarısına gölge düşürmese de, saçma sapan yok shaq olmasa threepeat olur muymuş, yok gasol olmasaymış kobe iş yapar mıymış argümanlarına da güzel bir cevaptır.

    kobe bryant bencildir fakat cristiano ronaldo da bencildir ve michael jordan da bencildir. lider oyuncu olmak hem sorumluluk almayı hem de bencil olmayı gerektirir. keza üstte de yazdığım gibi kariyerinin bir bölümünde çok iyi takımlarda, geriye kalan bölümünde ise çöp oyuncularla oynamıştır kobe. dolayısıyla çok top kullanması çok normaldir.

    lebron james'in üst üste 8 sezon doğu konferansında final yapması, kobe ile karşılaştırılamaz çünkü şartlar aynı değildir. ayrıca 8 finalde 3 şampiyonluk yaşaması da winner olmadığının bir göstergesidir. üstte de belirttiğim gibi lebron james fiziksel ve atletik olarak kendi pozisyonu için çok avantajlıdır. tabi ki bunu negatif bir durum olarak değerlendiremeyiz çünkü adamın elinde değil fakat fundemental, şut ve bitiricilik repertuarı olarak kobe ile karşılaştırılması kobe'ye hakarettir. ayrıca maçın son dakikasında topu lebron'un mu veya kobe'nin mi elinde görmek istersin sorusu 100 kişiye sorulsa, akli dengesi yerinde 100 kişi de kobe bryant cevabını verecektir.

    kobe bryant çok net bir şekilde lebron james'ten daha iyi bir "basketbol oyuncusudur". kobe, lebronun yapabildiği her şeyi yapabilirken (fiziksel özellikler olarak kobe'nin chase-down block yapmasını beklemiyoruz umarım zira o zaman josh smith de kobe'den iyi oluyor), lebron james hala kobe'nin yanına yaklaşacak bir dış şut tehdidi dahi geliştirememiştir. verilen örneklerin hiç biri kobe tarzında oyuncular olmadığı için yorum yapmaya gerek dahi yok. karl malone veya abdul-jabbar ile kobe'nin hangi özelliklerini karşılaştırmamız bekleniyor anlamadım. evet bravo kobe bryant, karl malone gibi hücum ribaundu alamıyor veya kareem gibi blok yapamıyor, harika.
App Store'dan indirin Google Play'den alın