• 672
    sadece türkiyede abartılan bir oyuncu falan değildir kobe bryant. dünyanın her yerinde, özellikle michael jordan'dan sonraki periyodda oynamış en büyük oyuncudur veya en kötü ihtimalle ikincidir. bilemiyorum bu güzide tespit neye dayanılarak yapılmış ama saçmalıktan başka bir şey değil. abd'de de kime sorsanız, bir kobe hater'ı dahi olsa, kobe'nin ne kadar özel bir oyuncu olduğunu size söyleyecektir.

    fiziksel ve atletizm yönünden kendi pozisyonundakilere göre avantajlı olmamasına rağmen ((bkz: lebron james) ve (bkz: wilt chamberlain)), nba tarihinin en skorer 3. oyuncusudur. hem içeriden hem de dışarıdan bitirebilen, 12 kere yılın defansif takımına seçilmiş, 18 kere all star olmuş, tek maçta 81 sayı atmış, bitik halinde dahi jübile maçında 60 sayı atmış bir oyuncu için abartılıyor demek nasıl bir mantıktır çözemedim açıkçası. cristiano ronaldo da büyük ihtimalle tarihteki en fazla freekick denemiş ve kaçırmış birkaç futbolcudan biri olabilir. aynı mantıkla bu da onu abartılmış, freekick atamayan bir loser yapıyor sanırım.

    üstelik çalışkanlığı, azmi, özgüveni ve liderlik özellikleri ile de etrafındakilere örnek olmuş bir figürdür kobe bryant. izlememiş olan varsa murat murathanoğlu'nun yaptığı 2 parçalık kobe bryant belgeselini şuraya bırakıyorum.

    https://www.youtube.com/watch?v=futkQMd7q_c
    https://www.youtube.com/watch?v=TITL-lQ9FSE
App Store'dan indirin Google Play'den alın