• 1
    arkadaşlar uzun zamandır yazmak istediğim ve çok rahatsız olduğum bir konuya değinmek istiyorum. özellikle twitter'da çok fazla görüyorum. insanlar, futbol jargonunu çok düşünmeden kullanıyor ama içerisinde adeta türkiye'de olan kadın erkek ilişkisinin ne olduğunu özetleyen kalıplar var.
    ve işin kötü yanı bu tarz kalıpları kullanan insanlar neden kötü bir şey yaptıklarını fark etmiyorlar bile. maalesef o kadar kanıksamış durumdayız.
    bunu maalesef tüm takım taraftarları da yapıyor, her yaştan insan da yapıyor ve hatta kadın taraftarlar bile yapıyor.
    ne gibi kalıplardan bahsediyorum biraz açayım.

    "kocan geldi..... "

    "şöyle sokarız böyle sokarız "

    "karımız yapacağız sizi"

    ve bunun gibi pek çok kalıp daha var biliyorsunuz neler olduklarını.

    bir derbi maçı günü iki takım taraftarının da bu tarz paylaşımlar yaptığını hepimiz biliyoruz birbirinden iğrenç görsellerle birlikte.

    kocan geldi kalıbı özellikle midemi bulandırıyor. insanlar bu kalıpları kullanırken belki bunu düşünmüyor ama kocan geldi kalıbı nedir ben size söyleyeyim. bir kadın erkek ilişkisinde erkek tarafın kadından daha üstün olduğunu, erkek olan tarafın korkulacak olan ve kadın tarafına istediğini yapma gücü olan kişi olduğu anlamına geliyor.
    bu tarz söylemler aslında insanların bilinç altının tezahürleridir.

    bakın arkadaşlar dün herkes gibi ben de emine bulut'un 10 yaşında ki çocuğunun gözleri önünde kocası tarafından boğazının kesilme videosunu izledim. çocuğunun bağırışları ve emine bulut'un ölmek istemiyorum deyişi hala kulaklarımda çınlıyor.
    bu tarz kalıplar, bu tarz caniliklerin altında yatan sebeplerdendir.

    bu sözlüğün seviyesi diğer taraftar gruplarına göre çok daha yüksek bu yüzden bu tarz kalıpları kullanan insanlar tek tük. ama twitter'da da ekşi'de de bolca bunları görebilirsiniz.
    belki bu yazdıklarım çok fazla kişi tarafından ciddiye alınmayacak. herhangi bir işe zaten yaramayacak aynı tas aynı hamam devam edecek her şey. ama en azından düşüncelerimi paylaşmak istedim.
    ben mi abartıyorum bu durumu sadece bana mı iğrenç geliyor diye de düşündüm ve şunu söyleyebilirim ki hayır ben abartmıyorum. insanlar durumun ciddiyetini anlayamıyorlar. söylemlerin ne kadar güçlü olabileceğini fark edemiyorlar.
    21. yüzyılda benim bu konu hakkında sitem etmeme bile gerek olmaması lazım bence.
    bir şeylerin değişmesi için önce kendimizden başlamamız sonra bunu çevremize yaymamız lazım. yoksa maalesef daha çok göreceğiz emineleri de münevverleri de ve adını bile bilmediğimiz diğer 3. sayfa haberi mağdurlarını...
App Store'dan indirin Google Play'den alın