• 14
    inci sözlük denen aşırı derece kötü ekşi sözlük klonunu kurup içinde küfürden hakarete, ırkçılıktan ayrımcılığa kadar her boku serbest bırakarak bugün artık cılkı çıkmış olan türk internet aleminin temellerini atmış olan zat.

    internette var olan ve o yıllarda iyi kötü kurallar uygulayan sözlüklerde tutunamayan hatta yazarlık bile alamayan bilimum sorunlu kişiliğe kucak açmıştır üç beş tıklanma uğruna. bu ekibin toplanıp ortaya saçtığı bayağı, küfürün bini bir para jargon ne yazık ki türlü çalışmalarla matah birşey gibi gösterilip popülerleştirilmiştir.

    hatta çok az insan hatırlar, boz baykuşlar ismini koyup o zamanki adıyla istanbul büyükşehir belediyespor'u desteklemeye karar verir bu armut insan sürüsü. ali sami yen'de oynanan ve bunlardan başka kimsenin gitmediği bir maça gidiş-dönüşte metroda ve sokakta kadınları nasıl taciz ettiklerini falan videosuyla birlikte böbürlene böbürlene paylaşmışlardı.

    tabi daha sonraları bilimum pr çalışmaları, hiçbir tribün olayını ciddiye almayan basının ne hikmetse pohpohlaması ve reklam ajanslarından destekli "sempatik" pankartlarıyla falan üzeri örtülmüştür mesela bu rezilliğin. şimdi sorsan herkes boz baykuşlar ismini gülümseyerek hatırlar. bildiğin sapık bir ergen sürüsüydü bunlar...

    o günlerde o sitede birbirine selam yerine küfredip abuk sabuk "random" gülüşlerle eğlenen(!) ergenler 20'li yaşların ortalarında. 20-22 yaşın geç tatminlerini kovalayan abileri ise "yolun yarısı"na geldi neredeyse. yazılı olmayan kuralların bozulmasının önünü açmalarından sonra neredeyse tüm sözlükler tepeden tırnağa küfür ve hakaret yuvası oldu. özellikle belli bir tarihten sonra yaşanmış olaylar hakkında dişe dokunur hiçbir entry bulunmaz oldu.

    bugün instagramdan tut twitter'a, twitter'dan facebook'a, oradan dizilere hatta şarkılara falan konu olan bilimum bomboş jargonun temelinde ne yazık ki bu vatandaşın ve kucak açtığı sorunlu tiplerin emeği vardır. popüler bir kültürün içine sıçan, o boku da nesilden nesile herkese itinayla bulaştıran bir kişidir serkan inci.

    bugün hepimiz internet yıldızıyız. şuraya gelip birşeyler yazarken, facebook'ta twitter'da vatan kurtarırken, instagram'da her bokumuzu paylaşırken falan... internetin bir marjinallikten çıkıp herkesin göt cebine kadar girdiği bir geçiş döneminde, internet kullanıcılarının belki de bir jargona en fazla ihtiyaç duydukları zamanlarda bu arkadaş ahlaksızca ve etik dışı şekilde bir rol çaldı ne yazık ki.

    işin daha da acıklı tarafı bizim nesilden itibaren halkın önemli bir kesimi bu arkadaş ve türevleri gibi olmayı yeğledi. toplumun bir şekilde bunu tercih etmesi bu adamın etik yoksunluğunu ya da ahlaksızlığını azaltmaz. bugün en uzak durmaya çalışanımız bile bir yerlerde bu kültür ile az ya da çok etkileşime giriyoruz. çünkü etrafımız komple bununla doldu.

    sokakta, okulda, işte, otobüste, gazetede, televizyonda, dergide, müzikte...

    koskocaman bir yozlaşmışlıkla ve daha da tehlikelisi yozlaşmışlık özentiliğiyle karşı karşıyayız...

    bu arkadaşımız da bu olayın bayrak sallayanlarından biri işte...

    aferim sana piç :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın