resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 7198
    transfermarkt verilerine göre 2 kez bonservis ücreti ödenerek transfer yapmış futbolcu.

    1.si: montpellier ---> dynamo kiev , 13/14 sezonu, 10 mn euro. yaş: 23.
    2. si: dynamo kiev ---> galatasaray, 17/18 sezonu, 9.5 mn euro. yaş: 27.

    belhanda bugün 29 yaşında. galatasaray'dan yıllık bonuslar hariç 3.350.000 euro kazanıyor. 2021 yılına kadar sözleşmesi var. 31 yaşında sözleşmesi bitiyor.

    böyle bir tabloda belhanda'yı 14 mn euro ya satmak transfer başarısıdır. başa konan talih kuşudur.

    ben anlayamıyorum. konu bambaşka bir futbolcu olduğunda, hatta belhanda'dan daha yıldız, çok daha fazla katkı veren, çok daha istikrarlı bir futbolcumuz olduğunda bile, sat sat moduna gelen sözlükte; çok fazla tartışılan ve inanılmaz istikrarsız bir futbolcu olan, maddi yatırımını -bence- karşılamayan belhanda olunca bir fetişlik tutuyor. 14 milyon euro gerçek olmayacak kadar iyi bir meblağ belhanda için. gerçek olduğuna da inanmıyorum zaten.

    belhanda yeri dolmayacak bir futbolcu değil. bence kendisi iyi bir futbolcu da değil. benim için iyi futbolcu hangi pozisyonda olursa olsun göze batacak kadar boş top kaybı, boş pas hatası yapmayan, futbolu basit oynayabilen futbolcudur. kısacık fikrimi de belirtmiş olayım.

    keşke satılsa ve gelen para ile biri yerli olmak üzere kendisinin pozisyonuna 2 futbolcu alabilsek, ve mümkünse scouting transferi olsa. vakit de gayet var. mitroglou, diagne, pandev, dzemaili gibi futbolculara milyon euroları sayarken içi acımayan yönetimler, iskandinavya'dan, orta avrupa'dan, yahut diğer dünya bölgelerinden potansiyelli gençleri 1-2 milyon euro fazla vermemek uğruna elinden kaçırıyor. şaka gibi. 14 mn gibi bir para ile çok güzel transferler hemen bitirilebilir. yeter ki cesur olunsun ve "scouting"e güvenilsin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın