• 2658
    transferde herhangi bir satış yapmadan 17 milyon euroluk harcama yapan takım.

    kısaca 2019-2020 yaz transfer sezonu bilançoları -17m€.

    evet ffp anlaşmaları bitti, sattığın kadar al gibi bir dertleri yok ancak mevcut ekonomik koşullarda çok riskli bir transfer dönemi geçiriyorlar.

    kurdukları kadronun harcanan parayı yansıtmadığını düşünüyorum. abdullah avcı'nın oynatmaya çalıştığı topa hakim oyun sistemine mevcut oyuncu kadrosu hiç uymuyor.

    1) bekler, abdullah avcı'nın guardiola'dan örnek alarak kullandığı sahte bek rolüne uygun değil. başakşehir'de clichy bu işi çok iyi yapıyordu. ama ayağı çizgiye basarken kendini daha mutlu hisseden gökhan ve caner bu rolü üslenebilecek oyuncular değil. aynı şeyler douglas ve rebocho için de geçerli. bu oyuncular arasında bu görevi en iyi douglas yapacaktır diye düşünüyorum.

    2) box to box eksikliği net bir sorun. beşiktaş orta sahasında oyunu iki yönlü oynayabilecek biri bence yok. aday ise sadece dorukhan. o da 3.bölgede işin içine yaratıcılık girince tıkanıyor. çünkü böyle bir oyun alışkanlığı yok. medel ilk geldiği günün çok gerisinde. zaten hiçbir zaman ayağı iyi bir adam değildi. onun işi topu kapıp güvenli bir limana vermek. oğuzhan futbolu kafada bitirmiş. fizik olarak yerlerde. bu sisteme çok uygun, ki bunun avcı da farkında, ama mental olarak bitmiş. ljajic hücüm da gayet iyi ama bu sistem tek yönlü oyunu kabul etmez. geriye emeklilikte yaşa takılan atiba kalıyor. evet allah var, adam hala çatır çatır oynuyor. ama gördüğümüz gibi daha sezona başlayamadı bile. kendisine güvenilip yola çıkılmaz. geçen sene emre gibi yüksek kalite, gökhan inler, irfan can, mahmut tekdemir gibi orta kalite yaratıcı orta saha oyuncularına sahip abdullah avcı muhtelen bunun çilesini çok çekecek.

    3) kanat oyun kurucu sorunu. orta sahadaki box to box eksikliğini, kanatta topu ayağında tutup takımı rahatlatacak ve pozisyona sokacak bir oyuncu ile giderebilirsiniz. örneğin trabzonspor nwakeme'ye bu şekilde çok iyi kullanıyor. beşiktaş'ta buna en uygun isim quaresma. ama hali ortada. taraftar artık nefret ediyor kendisinden. o da bırakmış futbolu. boyd ve lens böyle oyuncular değil. topsuz koşusuyla vermli olacak oyuncular. bu eksikliği fark etmiş olacaklar ki bir kanat transferi yaptı beşiktaş. ilk çıkan iki isim konoplyanka ve mohammed elyounoussi'ydi. kendimce çok doğru transferler olacağını düşünmüştüm. ama gidip çok alakasız bir profil olan nkoudou'yu aldılar. evet daha geçen sene aynı profildeki onyekuru ülkemizde başarılı oldu ama beşiktaş orta sahasında oyun aklı yok. başı kesilmiş tavuk gibi oradan paraya dolaşacaklardır diye düşünüyorum. nkoudou da günah keçisi ilan edilecektir.

    4) forvet oyuncuları. bu sistemi oynayacaksanız iki çeşit forvet kullanmanız gerekli. birincisi, kalitelisine dünyada az rastlanan false 9. ikincisi ise pivot santrafor. abdullah avcı uzunca bir süre adebayor'u pivot olarak kullanıp, orta sahaya kadar gelen, topu alıp servis eden, yarı pivot yarı false 9 olarak kullandı. daha sonra robinho'yu sırf bir sonraki seviyeye çıkıp tamamen false 9 ile oynamak için transfer etti. ama yemedi. beşiktaş'ın güncel iki forveti burak ve güven. bir kere şu konuda çok iddialıyım. burak yılmaz bu sistem denenmeye devam ederse aralık gelmeden yuhlanır. burak neyi yapamaz sorusu ile bu sistem neyi istiyor sorusu aynı şeylere cevap veriyor. burak oldum olası bir poacherdı ve belki de bu konuda ülke tarihinin en iyilerinden. ama siz burak'ı kaleden uzaklaştırıp pas oyununa sokmaya, abdullah avcının tabiriyle "servisleriyle bizi rahatlatacak" görevine sokarsanız, buna ilk tepkiyi burak gösterir. verimi de baya düşer. güven'in ayağının burak'dan daha iyi olduğunu düşünmekle birlikte yaratıcılık kısmında baya eksikliğinin olduğu düşünüyorum. basit görevleri* burak'dan daha iyi yapar. ama oyun aklı burak'dan eksik olduğu için 3. bölgede son hamleyi yapmada eksik kalacaktır.

    kadro kalitesi olarak bize en yakın gördüğüm beşiktaş'ın mevcut sistem/oyuncu uyumsuzluğundan dolayı şampiyonluk yarışından uzak kalacağını düşünüyorum. mali olarak aldıkları bu risk ile kendilerini daha zor günler bekliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın