resim
Steven Nzonzi
Takım:Sepahan
Mevki:Ön Libero
Yaş:35
Boy:1.96
Uyruk:Fransa
  • 357
    26 temmuz 2017 tarihinde football whispers internet sitesinde hakkında yayınlanmış andrew gibney imzalı bir yazı vardı.
    başlığı da şöyleydi; "the midfield option gurdiola needs"

    yazının türkçesini aktarmak istiyorum.

    "söylentilere bakılırsa, ocak'ta sevilla orta saha oyuncusu steven nzonzi; chelsea, juventus ve manchester city için sürpriz bir hedef olabilir. eski blackburn rowers oyuncusu, 2015'te la ligaya gittiğinden bugüne oyununda çığır açtı ve 28 yaşındaki oyuncunun, etihad a transfer olarak pep guardiola'nın yönetiminde çalışacağına dair söylentiler var.

    kış transfer sezonu sonunda sevilla ile olan sözleşmesini 2020 ye kadar uzatmış olsa da oyuncunun kontratı 30 ila 40 milyon euro gibi bir rakama serbest bırakılır. bu rakam manchester tarafı için çerez parası.

    ispanyol futbolu uzmanı graham hunter, football whispers tv nin son bölümünde nzonzi'yi şöyle tanımlıyor." tüm avrupa'da orta sahayı organize etme konusundaki en iyi merkez orta saha oyuncusu" onun bu görüşünü destekleyen ve hala onun için kulüplerin yarışmasını sağlayan ise fransız oyuncunun 2015'te andulusia'ya gittikten sonra ortaya koyduğu fantastik performans.

    graham hunter şöyle devam ediyor : "sevilla oyuncuyu 30 milyon civarına satabileceğine inanıyor ve onun için rekabet eden takımlar juventus ve manchester city. gerçi bu rakam bir 10 milyon daha yükselebilir ve bu anlaşma sağlanabilir. spurs ve barcelona da bu transfer için bağlantıda.

    pep guadiola etihad'da geçen sezonu üçüncü sırada bitirmenin yarattığı hayalkırıklığı ile hala kendi oyun planına uygun doğru parçaları arıyor. 3 savunmacı ve kaleci imzaladı ve savunmaya ciddi bir para harcandı bernardo silva ile atak gücünü arttırsa da orta sahada hala büyük bir delik görünüyor. guardiola geçen sezon fernandinho'nun ana rolde olduğu pek çok orta saha oyuncusu kullandı. yaya toure'nin ilk 11 çıktığı maçlarda kişisel gücü ile yarattığı çözümlerden ise çok daha fazla sorun vardı.
    nzonzi ve menajeri city ile anlaşmakta zorlanmayacaktır. her ne kadar menajeri mioc&prskalo daha önce city ya da pep ile çalışmamış olsa da ikisi içinde yeni bir ülke değil. nzonzi premier lig kariyerine lancashire'de başlamıştı ve burası iyi bildiği bir yer.

    kariyerinin yükselme noktasındaki nzonzi;

    nzonzi her ne kadar bilinen bir fransız oyuncu olsa da hala kariyerinin yükselme noktasında ve kolayca 4 yıl daha en yüksek seviyede futbol oynayabilir. kendisine biçilmiş bir fiyat olmasa da kyle walker'a 53 milyon pound ve benjamin mendy'ye daha bile fazlasını öderken bu city için sorun değil.

    nzonziyi, city nin sahip olduğu mevcut oyuncularla karşılaştırdığımızda ekleyeceği nedir diye düşünürsek, bu fiziksel görünüşüdür. bu sadece boy olarak düşünülmesin. bu esas atletizm ve hareketliliktir.

    ilk bakışta nzonzi tembel, gevşek bir stili var. bu izlenimi veren ise hızlı olmaması, fakat onu izlediğinizde bu düşünceler tamamen dağılır. nzonzi ile barcelonadaki yaya toure'nin pep onu şutlamadan önceki kullanılış biçimi arasında benzerlikler vardır.

    manchester city'ye çok yönlülük eklemek;

    nzonzi'ni dominant bir havası vardır. 1,96 boyundaki bir adamdan bunu umabilirsiniz. öncelikle o bir koruyucudur. ister sevilla 4-1-4-1 inde defansın önünde kullanır , ister biraz daha ileride, victor iborra 3-5-2 nin önünde kesici olarak oynarken. versatil oyun, guardiolanın direk box to box sayılamayacak orta sahalarla yapmak istedi temel şeydir. nzonzi de bu oyuna uyacak her türlü araç mevcut".
App Store'dan indirin Google Play'den alın