• 18
    ilk penaltı için konuşursak doğru karardır.

    pozisyon değerlendirmesi:
    pozisyonun devamında kanabıyık'a dikkat ederseniz çok net bi şekilde 'darbe almış oyuncu düşüşü' yaşadığını görürsünüz. eğer yavaş çekim izlerseniz* kruse'nın ayağının da pozisyon esnasında niyetinden 20-25 cm öne düştüğü de çok net görülüyor. kanabıyık'tan aldığı darbeyle dengesini kaybediyor, topun kötü yere gittiğini görünce de kendisini yere bırakıyor.

    pozisyonun yarattığı hezeyan değerlendirmesi:
    1 maç kaybettik sözlük yangın yeri oldu. fenerbahçe bir tartışmalı penaltı kazandı* herkes fenerbahçeyi şampiyon yapacaklar matmazel moduna girmiş durumda. yahu yapmayın, etmeyin. geçen yıl da sözde başakşehir'i şampiyon yapacaklardı? öyle bir populizm kasıldı ki albayrak bile çıktı bu şekilde açıklama yaptı.
    elbette futbol tertemiz, tff pirüpak demiyorum. ülkenin her kurumuna sirayet etmiş fitne, çıkara dayalı işletmecilik genleri burada da fazlasıyla etkin.

    sen neredeyse en yakın iki rakibinin toplam değeri kadar piyasa değeri olan bir kadro kurmuşsun, başında ülkedeki en pragmatist en sorun çözücü en winner karakterli adamlarından birisi, fatih terim var. yanlışı doğrusu bir şekilde başarıya ulaşmayı başarıyor terim.

    ben çok sıkıldım bu kısır döngüden, her yıl aynı muhabbet ama her yıl da alıcı buluyor.
    geçtiğimiz sezon 28 hafta boyunca lehine ciddi hata yapılmamış ve aksi gibi bir çırpıda sayabileceğin konya iç-dış fener maçları gibi direkt olarak puanımızın çalındığı, hakem hatalarıyla katledilmiş maçlar sayabiliyorken son 3-4 haftada lehimize yapılan hatalar sonrası sonucunda hata yapan iki hakemin düdüğünün asılacağı bir süreç başlatıldı.
    senin o 3 maçta kaybettiğin 6 puanı almış olsan söz konusu maçlara zaten şampiyon olarak çıkacağın gerçeğini kim 6222'ine taktı?

    """
    bu yıl hakemler fenerbahçeyi hep kollayacak, feneri yarışta tutmaya çalışacaklar.
    """

    ben bunun doğru olduğunu, en azından talimatlı bir durum olduğunu düşünmüyorum.*
    ama velev ki böyle bir durum var. birileri bu ligi kendi düzenine göre dizayn etmek, kartları kendi istediği şekilde dağıtmak istiyor.

    e o zaman takip etme? sen takip ediyorsun diye bu adamlar yüzlerce milyon dolarlık şirketlerini bırakıp futbol camiasında yer alıyor. sen bu ligi her şartta gerek sevdiğin takımı desteklemek gerekse rakip takımın açıklarını, hilesini yakalamak için izliyorsun.

    hepimiz oradaydık yahu, 2015'te gelenin geçenin 4'lük yaptığı zamanlarda bile çılgınlar gibi takip ettik izledik tartıştık biz bu takımı. tamam, arma sevdası. tamam, kanımız sarı kırmızı ama farkında mısınız savaştığınız yapının en büyük besin kaynağı sizin ilginiz?

    ben çok sıkıldım ya her hatadan 'şampiyon yapacaklar' komplosundan. sadece bizim için de konuşmuyorum, galatasaray-fetö ilişkisi algısı kurmaya çalışan birtakım had bilmezler, fatih terim'i kıro, maço adam reis sevdalısı diye etiketlemeye çalışan, imparator diye bahseden.
    gerçi imparator diyen galatasaraylı bile çoktu*
App Store'dan indirin Google Play'den alın