resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 7208
    bizim magribi yi ovmeye bende geldim, acilin. alin citlek, cay, kahve yazi uzun olacak.

    bu adam icin caylak olarak beklerken, ne etti laa size bu magribi tarzinda bir entry girmistim, onu bulamadim ama adami wesley ile karsilastirmak hem adama yazik hem wesley ye hakaret olur minvalinden biseylerdi.

    bir futbol ulemasi olarak capraz baglarimi yeni koparttim, ole de iyi futbolcuyumdur :) yatalak oldugum icin bende zaman sikintisi yok bugun sozlukte bol bol yazicam haberiniz olsun :)

    ilk once soyle bir aniyla baslamak istiyorum sevgili renktaslar.

    istanbul gop da 10-11 yasindayim o zaman, uzun boylu bir elemanim diger arkadaslarimin icinde. o zaman baglarbasi diye bir klupte bir kac okuldan arkadas top oynuyoruz. o yaslarda bilirsiniz herkes van basten, gullit filan, topu alan gidiyor, taktik maktik yok bam bam bam :) hoca beni defansa koydu donk mihvalinde bir adamim. ben kendimi gayet basarili goruyorum defans olarak. basketbolda oynuyorum okulda baya o zamanlar, oyun gorusum filan iyi diger defans oynayan arkadaslarima gore. ama bilirsiniz o yaslarda taktik disiplin, ne biliyim birlikte hareket etme sikintili biraz. her neyse biz baya bir final macina geldik, ( ben takima baslamadan once gelmisler, benim fazla bir katkim olmadi bu arada :) ) sonunda kupa filan var, oyle bir mac. ben defans basladim yine, rakipte de hakikaten zipkin gibi hizli bir forvet var, ayaklari da iyi cocugun ama ben fiziken daha guclu ve iri oldugum icin genelde vucudumla cocugu baya oyundan dusurdum. 1-0 ondeyken biz, arkaya atilan bir topu kacirdim. bu cocuk da fisek gibi namussuz, yakalayamiyorum. son bir can havliyle kayarak bir mudahale, zirt penalti. allahtan yakinimizda bir arkadasim daha vardi da kirmizi karttan kurtulduk. neyse efenim adamlar bu arkadasla penaltiyi golle sonuclandirdilar, durum 1-1. hoca beni orta sahaya alarak benden daha hizli olan orta sahadaki arkadasi benim yerime aldi, cunku rakibin taktigi, biz toplu cikinci hep bu cocuga uzun atip arkaya kacirmaya calisiyorlar. cocuk da masallah baya hizli, ben iri, uzunum filan ama pace 68 filan :) herneyse hoca bizi kenara cagirip yapmamiz gerekenleri anlatti. bana ozellikle alanini kaybetme, hizli dusunup hizli pas vermemi ve cok basit oynamami tembih etti. o dakikadan sonra oyunumdan cok sikilmistim, bana hicbir sey yapmiyormusum gibi geliyordu. top bana geliyor ben de ilerde oynayan arkadaslarima hizlica pas atmaya calisiyordum. kenariya hocaya ne zaman baksam bana cok guzel oglum boyle devam diye bagirip bagirip duruyordu. mac sonuda da bana gelip, boyle oynarsan seni hep orta saha oynatirim dedi. bana sorsaniz hayatimin en sikici 55-60 dakikasiydi :) o gun maci da 3-1 kazanip, kupamizi aldik. iki golunde asistin asistinin asistini yaptim. defansif orta sahayim oglum ben :)) onu da yaz benim istatistigime. o gun herkesin van basten olmasi gerekmiyormus, onu anladim sozluk.
    yani ozetle arkadaslar bir teknik direktor futbolcusundan taktiksel olarak birseyler ister. bunu her mac da degistirebilir ayrica da. onemli olan o oyuncudan en fazla verimi alabilmek. bence fatih terim belhanda'dan sizin istediginiz oyunu oynamasini istemiyor.

    simdi konuya gelecek olursak bu arkadasin saha icindeki pozisyonu, takimimizdaki oynayis sekli ile merkez orta sahadir. fatih terim"in ondan beklentisi merkez orta saha olarak asistin asistini yapmasi ayrica da asist, gollerle bunu desteklerse tadindan yenmez diyerek oyunun iki yonunu oynamasi icin sahaya surmektedir. buraya kadar hem fikirsek degerlendirmemize devam edebiliriz. eger yok ben onu talisca ile sino ile karsilastiriyorum diyorsaniz bundan sonrasini okumaniza gerek yok.

    yukardaki orneklerde gordugum kadariyla modric biraz agir olur, biz onu eger gelirse oyle ucacak, boyle kacicak denilen banega ile karsilastirabiliriz. ikisi de merkez orta saha oynuyor belirtmekte fayda var. bu arada cok asiri profili olmayan istediginiz herhangi bir merkez orta sahalar ile karsilastirabilirsiniz, eger illaki istatistiki bilgi gormek istiyorsaniz. ben sadece en gundemde olan banega diye onu koydum.

    18/19 sezonu

    banega la liga 32 mac 3 gol, 5 asist
    belhanda lig 24 mac 4 gol, 9 asist

    17/18 sezonu

    banega la liga 31 mac 3 gol, 3 asist
    belhanda lig 24 mac 3 gol, 8 asist

    bir de gecen sezonlara bakacak olursa adamin yaninda oynayan adamlara bakalim selcuk, donk, fernando, ndiaye. topu alip ileriye adam gibi goturecek bir ndiaye vardi o da gecen sene sac bas yoldurttu var miydi yok muydu belli degildi. futbolun bireysel bir spor olmadigini soylemeye gerek yok herhalde. yaninda oynayan ne kadar iyi ise sen de o kadar iyi olursun.

    arkadaslar adamin karakterini sevmeyebilirsiniz ( mbaye diagne gibi ), cok hircin dersin, filan falan eyvallah orasina dicek bisey yok. ama burda olmayan birseyi olmus gibi gosterip, yani merkez orta saha oynayan adami bir on numara, oyunun sadece ofans kismini oynayan bir oyuncu gibi gosterip, karsilastirmalari ona gore yapmak ve elestirmek dogru bir yaklasim degil.

    bitti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın