resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 7204
    işbu #2737355 entrymin ardından kaideyi taciz eden istisna mesaj attı ve güzel bir diyaloğumuz oldu. istemeden de olsa hem bu başlığa bugün ilk yazdığım ve bu yazının başlangıcında da numarasını verdiğim entryde kaideyi taciz eden istisna'yı neden eleştirdiğim, hem de belhanda'yı neden genel olarak yetersiz bulduğum biraz daha netleşti.

    şimdi kaideyi taciz eden istisna, belhanda'nın asist ve gol rakamları sebebiyle eleştirilmesine karşılık olarak sıklıkla belhanda'nın asıl işinin gol atmak olmadığını, tabelaya yansımayan ancak en az gol kadar, asist kadar önemli işler yaptığını ortaya koydu sıklıkla yazılarında. bu yazılardaki pek çok şeye de katıldığımı tekrar belirteyim. şu görselle de kendi düşüncelerini destekledi ve belhanda'yı beğenenler de sıklıkla bu görsele başvurdular; https://gss.gs/W9l.png

    kaideyi taciz eden istisna ile mesaj yoluyla sohbet ederken spontane olarak gelişen bir yorumda bulundum. dedim ki; bu veriler elbette kıymetli ancak bir nüans var. belhanda elbette ki bu listede yer alan oyunculardan daha fazla asist öncesi pas verecek, çünkü bu oyunculardan beklenen birinci şey zaten skor yapmaları. yani robinho, visca, burak elbette ki belhanda kadar asist öncesi pas atamazlar çünkü bu oyuncular zaten atağı şekillendirmek için değil de bitirmek için sahadalar. atağı şekillendirmek için sahada olan belhanda, eğer kendisi gibi oyunculara kıyasla asist öncesi paslarda öndeyse ancak o zaman bu alanda belhanda'nın özel bir oyuncu olduğunu iddia edebiliriz. bu arada kaideyi taciz eden istisna, belhanda için hiçbir zaman çok özel bir oyuncu demedi benim bildiğim kadarıyla. o, genelde belhanda'ya yönelik eleştirilere karşılık yazdı yoksa belhanda'yı messi ilan etmedi. bu fikrimi destekleyen doneler ararken şu haberi buldum; https://www.goal.com/tr/news/7251/opta-analiz/2015/01/16/8009712/futbolun-vizyonerleri-ön-asist-kralları

    geçmiş sezonların birinde özer hurmacı asist öncesi pas konusunda ligimizde lidermiş. o sezon 17 maçta 4 defa ön asist yapmış özer. ilgili sezonun, yazıdaki dzemaili ismi sayesinde, 2014 2015 sezonu olduğu anlaşılıyor. özer o sezonu; 25 maçta 7 gol 3 asist ile tamamlamış. sezonun ikinci yarısında ön asisti var mı, varsa da kaç tane var bilmiyoruz. bu arada kaideyi taciz eden istisna, özer'in çok iyi bir oyuncu olduğunu söylüyor ki ben de öyle düşünüyorum. ben çok beğenirdim özer'i, çok klas, yaratıcı bir adamdı ama bir türlü o yeteneğin hakkını veremedi.

    atlanmaması gereken bir nokta daha var; belhanda ile ilgili o görsel sadece asist öncesi pas sayısını göstermiyor. asist + gol + asist öncesi pas konusunda belhanda'nın o listedeki herkesin önünde olduğunu gösteriyor. bunu da atlamayalım. yalnız bu benim nazarımda bir belhanda övgüsü olmaktan çok galatasaray futbol takımı yergisi olur. zaten sürekli hücum planımız yok eleştirisinin de bir göstergesi bu. bireysel ayaklara bakıyoruz işte.

    tüm bu yazdıklarımdan sonra söylemek istediklerimin sonucu şu;

    1- özer hurmacı'nın da yapabildiği bir şey için belhanda'ya ödenen para çok fazla. demek ki inanılmaz bir şey yapmıyor.

    2- gol sayısı düşük diye ona yapılan eleştirileri haksız buluyorum, yine de genel olarak vasat bir performansı olduğunu düşünüyorum ve bu görüşümü, belhanda'nın; robinho, visca gibi bitiriciler yerine ön asist konusunda iyi oyuncularla kıyaslanıp da onların önünde yer alması halinde değiştirebilirim diyorum.

    3- belhanda iyi bir oyuncu, ama çok iyi değil, o paraların oyuncusu değil ve bu yüzden teklif varsa satılmalı diyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın