resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 7183
    hakkında yazılan futboldan anlama turnusolu, belhanda' yı beğenmeyen adamla futbol konuşulmaz gibi yazıları görünce dehşete kapıldığım, kendimden şüphe ettiğim futbolcu.
    şimdi bu arkadaşın iki sezondur büyük maçlardaki (büyük maçlardan kastım derbi ve avrupa maçları) istatistiklerini yazayım :
    4 fb maçı : 0 gol, 0 asist (ayrıca bir maçta kırmızı görerek, bir maçta da ilk yarı sarı kart görüp devre arasında hocaya çıkar beni diyerek bu 4 maçın 2' sinde takımı yarı yolda bıraktı)
    3 bjk maçı : 0 gol, 0 asist
    4 şampiyonlar ligi maçı : 0 gol, 0 asist
    2 avrupa ligi maçı : 0 gol, 0 asist
    hadi diyelim ki buyuk maç küçük maç ayrımı yapma her maç önemli diyorsanız, belhanda' nın 2 yıllık galatasaray kariyeri : 60 maç, 7gol, 14 asist. maç başına skora etkisi 0,35.
    şimdi diyeceksiniz ki belhanda' yı sadece asist ve gol üzerinden değerlendirme. kusura bakma turnusol kardeş günümüzde defansif ortasahaların hatta bek oyuncularının bile skora katkıları dikkate alınıyorsa ben bu 8.5 veya 10-1/2×3 pozisyonunda oynayan arkadaşı ne üzerinden değerlendirmeliyim? yaptığı top kayıplarının kalemize gol yada kart olarak dönüşü üzerinden mi, yoksa sürekli kart görmeye müsait, aşırı duygusal zayıf mental gücü üzerinden mi değerlendirmeliyim?
    bu sezon arkasında nzonzi ve seri ikilisiyle daha verimli bir performans bekliyorum ama geçtiğimiz iki sezonda beklentilerin altında kalan, düşük performans veren bir belhanda' yı garip garip argümanlarla savunup bir de eleştiri yapan insanları futbolu bilmemekle, cahillikle suçlamayın lütfen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın