• 1227
    sanırım notgivingup adlı yazarla ilgili bir olay var, onun üstüne hıyarım var diyene bir avuç tuz alıp koşmak gibi olacak ama aslında dram yaratmak gibi bir isteğim yok. sadece kırgınlığımı bildirmeyi, ve diğer yazarların da bunu görmesini istiyorum. bu nedenle bu mesajı özelden değil, buradan yazıyorum.

    bu sabah 00:00 itibari ile 4 günlük cezam sona erdi. her şey bir galatasaray yöneticisine "otobüs şoförü" yakıştırmamla başladı. bunu savunacak değilim, anın siniriyle hararetli bir entry girerken böyle bir şey yazdım. daha sonra klavye üzerinden vatan kurtaran tayfadan bir zat bu yazım nedeniyle tarafıma hakaret içerikli bir özel mesaj attı. kendisini moderasyona şikayet ettikten dakikalar sonra ben de ceza aldım.

    sebep: galatasaray yöneticisine dolaylı yoldan hakaret.

    eyvallah. ben ortada cezai işlem gerektirecek bir şey görmüyorum ama, eğer öyle düşünüldüyse, öyle karar verildiyse, gram üzülmem. cezamı çekerim. bir daha da hararetli bir şekilde yazı yazarken iki kere düşünürüm, kulağıma küpe olur.

    beni üzen ise başka bir şey. ben adalete çok inanan ve düşkün biriyim. adaletin olmadığı yerde itaatsizlik olur, kaos olur, düzensizlik olur. şimdi tek tek bulup buraya yapıştırıp da diğer insanları ifşa etmek istemiyorum. ancak yıllardır okur olarak bulunduğum, yazarlığımla birlikte de yazmaya başladığım bu sözlükte sayısızca eski bir galatasaray başkanına "bakkal" yakıştırması yapıldığını gördüm.

    hangi galatasaray başkanından bahsettiğimi gayet iyi biliyorsunuz. başlığında "bakkal" diye aratın, değil 3-5 entry, 4 sayfa dolusu yazı çıkıyor. yine aynı kişi için "çoban" diyenler de olmuş.

    örnek olsun diye yazıyorum, yoksa yazan arkadaşla ilgili en ufak bir sorunum yok.

    --- alıntı ---

    "tüm fenerbahcelilere orgazm keyfi verecek bir karar alan. çoban
    galatasaray başkanına çoban diyorum zira kendisi yerli koyunu bile güdemiyor"

    --- alıntı ---

    bir başkası

    --- alıntı ---

    bu taraftar inşallah arkana teneke bağlayıp gönderir seni yalancı çoban. dikkat ediniz çomar demedim, çoban dedim .

    --- alıntı ---

    bir başkası

    --- alıntı ---
    fikrimiz değişmedi. hala yalancıdır, hala çobandır.
    galatasaray spor kulübünü yönetecek çapta bir insan değildir, bilgide değildir, vizyonda değildir. değildir de değildir.

    --- alıntı ---

    hadi bir kaç tane de onlarcası olan bakkaldan örnek olsun

    --- alıntı ---

    carsamba gecesi muhtemelen yolcu olan bakkal

    seni bulup çıkaranı, başımıza musallat edeni nasıl merak etmekteyim anlayamazsın be bakkal !

    kulüp tarihinin görüp görebileceği en rezil başkanı bundan daha kötüsü gelmez.

    galatasaray'in tupcusu olma yolunda hizla ilerleyen bakkal.

    --- alıntı ---

    böyle gidiyor, bir sürü entry var. bakkal denildiklerini daha yazmıyorum bile, dediğim gibi isteyen gitsin aratsın 4 sayfa dolusu entry çıkıyor. sözlükçülerin en sevdiği benzetme olmuş. ha bir de yağlı surat var. herhalde bu yöneticimizi betimlemek için değil de, dolaylı yoldan hakaret ediliyor olsa gerek. bundan da 4 sayfa dolusu var.

    bu yazıların ceza almadığını nasıl alıyorum biliyor musunuz? çünkü entyler silinmemiş, duruyorlar. yine o kadar ağır olmasa da 3 sayfa da "otelci" denmiş kendisine.

    çoğunluk olarak sevilen bir galatasaray yöneticisine "dolaylı" yoldan hakaret edince demek ki cezalandırılıyorsunuz, ama sevilmeyen bir galatasaray yöneticisine yine aynı şekilde "dolaylı" yoldan hakaret edince demek ki cezalandırılmıyorsunuz. kimse gak guk demesin. resmen çifte standart var.

    ben otobüs şoförü diyerek aşağılamışım, ama diğer insanlar bakkal diyerek, çoban diyerek, yağlı surat diyerek aşağılamamış.

    arkadaşlar, emekleriniz için teşekkürler, ışık hızında mesaj silip, ışık hızında bireysel mesajlara cevap veriyorsunuz. emeklerini yok saymıyorum. ancak çok sevdiğim bir söz var;

    "adalet bir gün herkese lazım olur". bu da sizin kulağınıza küpe olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın