• 204
    fatih terim elestirisinde pirlo alintisi esigini atlayip karanlik tarafa gecmis ex yazar. buna ragmen ben genel olarak pilotluk mekanizmasindan cok yana degilim. kendisinin nick altina daha once pirlolu elestirinin yeri antudur yazdim, bugun de aynisini dusunuyorum. ama bu ilgili entry’yi silmekle cozulur, pilotluk daha radikal bir onlem.

    sozluk bir yazari pilot ediyorsa entrylerini de tumuyle silmelidir. o yazilar o yazarindir, siz editleme ve silme hakkini elinden aldiginiz bir yazarin yazisini da tutmamalisiniz. notgivingup gidecekse sirf gelecekte yazacaklari degil gecmiste yazdiklari da silinmeli. bu, elbette tum yazarlar icin gecerli. bu pencereden bakinca pilotluk muessesesinin kullaniminda cok daha fazla ihtimam gerektigi daha net gorulecektir. sozlugun kulliyatindan cikarmaya deger mi? bu sorunun cevabina evet demeyeceginiz surece bir yazar pilot edilmemeli.

    ama madem edildi, o zaman sozlugun, ilgili yazarin gecmiste yazdiklarini tutma hakki yoktur. kullanim sartlarinda belki vardir, fikri mulkiyet kismini ayrintili okumadim, ama vicdanen yoktur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın